Selfie / om sport / idrott

Foto: Nilla Tankebubblor 2014.

Idag kommer ett inlägg om sport. Selfie från Klimakteriehäxan.

 1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan:
  I lågstadiet minns jag att det var kallt i salen. Att alla tjejer hade rosa gymnastikdress på sig. (Jag vägrade. Mamma hittade efter lite letande en vinröd utan volanger till mig.) Sedan började vi väl efter ett tag att ha shorts och t-shirt. Vi hade lärare som gillade basket på min skola, så det blev en hel del av det, men det gick bra för jag gillade basket. Det var roligt att få prova på många olika sporter! (Apropå att prova på många olika sporter så skrev jag detta 2009.)
 2. Det är ”min” idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare):
  Jag har inte utövat något sport på min fritid. Det var kul i skolan men det var ingenting som jag tog upp på fritiden. Lite synd kan jag tycka så här i efterhand. Det blev mycket annan rörelse istället på den tiden med lekar, scouting, vara ute i naturen. Efter jag hade slutat skolan så började jag med gruppträning och har hållit på med det sedan dess. Det började med Aerobics och Step Up som var populärt på 90-talet. Nu blir det pass med dans, funktionell träning, styrketräning och yoga. (Mina barn har tävlat i simning och då var jag åskådare. Jag gick även en kurs i crawl 2014.)
 3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel:
  Ingemar Stenmark är det första namnet som jag kommer att tänka på. Jag har väl inte någon speciellt idol i sport annars, jag är inte tillräcklig sportintresserad.
 4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera:
  Jag tittar inte så ofta på sport men något som jag har följt alla säsonger är Mästarnas Mästare. Det är perfekt sammanfattning för mig att se de korta filmerna om idrottarnas höjdpunkter i karriären. (Här skrev jag om programmet från 2010.)
 5. När det sänds sport i tv så …
  byter jag kanal. Jag prioriterar inte sport. Men jag ändå tycka att det är roligt att titta på sport lite då och då. Om jag har en stund över framför tv:n och inte har något annat just då som går före. (Här har jag gjort ett helt inlägg om sport i bloggutmaningen 2014.)
 6. Hur sugen är du på OS i sommar?
  Jaså, är det OS denna sommaren? 🙂 Googlar fram att ”Olympiska sommarspelen 2024 kommer att hållas den 26 juli–11 augusti 2024 i Paris i Frankrike.”
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

4 kommentarer

 1. Barnbarnen, som går på simskola, tränar crawl. Som första simsätt. Hade gärna lärt mig. Känns lite sent nu…
  Gillar också att röra på mej… trots att jag fortfarande är stor och klumpig. Har blivit mycket olika gruppträning och enskild träning i vuxen ålder. Saknar att kroppen inte klarar av en joggingtur längre. Men en snabb promenad ochcett pass på gymmet, det funkar ju bra oxå.

 2. Kul att läsa dina svar, här var det ”gott och blandat”!
  Crawlkurs låter spännande. Har aldrig försökt lära mig, annars har jag som du gärna testat olika träningsformer (sedan jag blev vuxen alltså).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.