
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
390 g pastasås med tomat och basilika (Ica)
ca 0,5 dl chilisås
svartpeppar
1-2 msk benbuljongpulver i 2,5 dl kokt vatten
smör och lite olivolja
Koka vatten i vattenkokaren. Häll 2,5 dl vatten i en mugg och lös upp en matsked benbuljongpulver i. Riv morötterna. Bryn löken i smör och putta sedan den till kanten. Lägg i färsen och finfördela den, få lite stekyta på den. När färsen är genomstekt, rör ihop med löken och krydda. Häll i morötter, pastasås, chilisås och buljongen. Koka upp och sänk sedan (till 3:an) så att det kan stå länge och puttra.
Jag försöker skriva ner ungefär hur jag gjorde på min premiär med benbuljong i köttfärssåsen. För det blev jättegott!
(Här hittar jag tips på att laga egen benbuljong, hur man kan smaksätta den med mera: FitnessFia och EkoAppen.)
Vi renoverade vårt kök 2014.