Pastasås köttfärssås benbuljong

Foto: Nilla Tankebubblor

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
390 g pastasås med tomat och basilika (Ica)
ca 0,5 dl chilisås
svartpeppar
1-2 msk benbuljongpulver i 2,5 dl kokt vatten
smör och lite olivolja

Koka vatten i vattenkokaren. Häll 2,5 dl vatten i en mugg och lös upp en matsked benbuljongpulver i. Riv morötterna. Bryn löken i smör och putta sedan den till kanten. Lägg i färsen och finfördela den, få lite stekyta på den. När färsen är genomstekt, rör ihop med löken och krydda. Häll i morötter, pastasås, chilisås och buljongen. Koka upp och sänk sedan (till 3:an) så att det kan stå länge och puttra.

Jag försöker skriva ner ungefär hur jag gjorde på min premiär med benbuljong i köttfärssåsen. För det blev jättegott!
(Här hittar jag tips på att laga egen benbuljong, hur man kan smaksätta den med mera: FitnessFia och EkoAppen.)
Vi renoverade vårt kök 2014.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.