Köksrenovering 2014 / Köket före och efter

köket
köket

Vårt nya kök kommer från Ballingslöv och heter Birka matt vit. Handtagen är HG230 matt krom. Bänkskivan är i gråmelerad laminat. Vi har valt att ha bänkskivan 70 cm djup vid diskhon och spisen. Den lilla bänken vid vitrinskåpen är 60 cm. Köksön är 60×90 cm och på hjul.
Diskhon heter Claron Blanco och är 70 x 40 cm. Blandaren kommer från FM Mattsson och vi har kompletterat med ett vridbart munstycke som gör det lättare att komma åt överallt.

Kaklet är det som jag tittade ut för många år sedan och som jag blev helnöjd med Fasad vit blank 10×20 från Konradssons. Vi har satt det i halvförband och fogen är mellangrå. Fogen är behandlad med ett fläck- och skyddsmedel från Fila Fugaproof. Det känns bra att jag valde just den mellangrå färgen på fog.

Vi har en induktionshäll från Electrolux som är 78 cm bred. Fläkten är dold inne i ett skåp och kommer Franke. Inbyggnadsugnen och mikron är från Siemens. Kylskåpet från Siemens har en vattendispenser i dörren. Frysskåpet har isbitar i dörren. Det var något som P och barnen gärna ville ha. Vår diskmaskin som var ny när vi flyttade in har vi sparat, den kommer från Cylinda.

Taket har fått tio LED-spotar och den vita panelen är likadan  som i tv-rummet. Bänkbelysningen är också LED-spotar. De coola lamporna över matbordet heter Cyklist av Grubbeson Design och kommer från Lyktan i Bankeryd.

Väggarna har blivit målade i en vaniljgul färg S0804-Y30R som binder samman hallen och köket på ett bra sätt. Golvet är samma som tidigare, ekparkett som vi har kompletterat med några nya bitar också eftersom vi plockade bort barköksdelen. Här följer några bilder som visar köket före och efter.

köket
köket
Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.