Köksrenovering 2014 / Renovering i köket

Äntligen ett inlägg i kategorin Hemma! Oj vad jag har längtat efter att få visa bilder på vårt nya kök! Det skulle ju ha varit klart redan innan Midsommar, men har dragit ut på tiden. Det är vitvaruleverantören som har strulat som tusan. Nu har alla vitvaror kommit i alla fall och de är monterade. Det finns fortfarande saker att göra. Det nymålade elementet ska sättas tillbaka, fönsterbrädan, gardinen, några lister med mera. 

köketDet bruna kaklet och skåpen med furuluckor är sedan huset byggdes 1975. Andra saker har bytts sedan dess. Det var inte parkettgolv på 70-talet utan det kom någon gång på 90-talet. De flesta av vitvarorna är också bytta då. Köket var ett så kallat barkök med en bänk som delar av köket från delen med matbordet.

köketHär har vi börjat att plocka ner överskåpen i barköksdelen. Man kan ana den grönmönstrade tapeten som satt i köket från första början. Vi provar oss fram med hur LED-spotarna i taket ska sitta. Vi har inte sänkt taket med så mycket som det kanske ser ut som på bilden. Lamporna är satta ifrån vinden.

köketHär är jobbet i full gång! P och hans pappa river det gamla. Eftersom vi har parkettgolv i hela köket och vidare i hallen och allrummet så ville vi behålla det. Vi hittade lite att komplettera med, vi fick plocka upp golvet för att pussla ihop bitarna eftersom det inte fanns någon parkett under barköksbänken.

köketDet nya taket är fastsatt direkt på det gamla, mest för att det hade varit så mycket jobb med att ta bort det gamla. Vi har samma vit raka tak som i tv-rummet. Väggarna är bytta till att vara gips under kaklet och sedan har vi målat istället för att tapetsera. Färgen vi valde blev jättebra i köket eller den är mest i hallen där den harmonierar bra med det övriga.

köketEn glad snickare P när skåpen från Ballingslöv börjar komma på plats!
Det är P, svärfar, en rörmokare och en elektriker som har gjort köket klart.

köketVi har köpt en ny köksradio, en internet-radio, både snygg och smart.
Under diskhon finns en låda med fack för soppåsar med mera. Lätt att komma åt och det känns smidigt.

köketJag gillar att fläkten är så bra och att den smälter in och knappt syns.
Vårt hörnskafferi rymmer mycket saker. Hyllorna sitter på ett bra sätt och vi har gott om plats för diverse hushållsmaskiner där.

köket
Så här ser besticklådan ut inuti. Jag gillar att ha en stor diskho! Jag får ner hela ugnsplåten i den, smidigt. Mera köksbilder i nästa inlägg!
Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.