Fem en fredag – juletid

Foto: Nilla Tankebubblor.

Fem en fredag v.48 juletid

 1. Hur förbereder du inför julen?
  När barnen var små, och jag inte jobbade heltid, gjorde vi en hel del skoj i december. Här är min julplaneringlista! 🙂 Nu för tiden är den listan bantad. Jag köper gärna amaryllis, tittar på Lucia-firande, bakar pepparkakor och annat, planerar mat, köper julklappar, tar fram ljusstakar och annat julpynt, gör islyktor och lyssnar på julmusik! (Här är förresten min långa jullista och här är min dröm-december!)
 2. Vad har du att göra innan årets slut?
  Det känns som att det är mycket!
 3. Vad gjorde du inte i år som du heller inte kommer göra nästa?
  Jag vet ingenting om nästa år. …Det finns saker på min ”bucket list” som jag tror att jag kommer att kunna bocka av nästa år t ex bada i Stilla havet. 😉
 4. Skickar du julkort?
  Jag har alltid i alla år skickat många julkort. Jag har gillat att pyssla och att skriva brev. Ibland hemmagjorda och när barnen var små var det många foton. Kul! Det är ganska nyligen som jag trappade ner på det där med julkort. Nu blir det inte alls på samma nivå längre.
 5. Vilken julkalender genom åren är din favorit?
  Albert & Herberts julkalender är min favorit! Andra jag gillat är Mysteriet på Greveholm, Lasse-Majas detektivbyrå, En riktig jul, Tusen år till julafton, Storm på Lugna gatan, Mirakel, Kronprinsen som försvann. Jag gissar på att årets blir en favorit! Trolltider – legenden om Bergatrollet.

1 kommentar

 1. Åh Albert & Herberts julkalender! Den gillade jag också!

  Älskar pappersjulkort. När min mormor levde ”tävlade” vi om vem som fick flest. Varje dag under december ringde vi varandra och berättade hur många julkort vi hade fått. Hon lever inte längre och jag får inte lika många julkort längre, men jag skickar fortfarande. Sen barnen föddes har jag varje år gjort julkort med foton på barnen. I år hade jag tänkt ge upp, men så gick jag in på sidan där jag brukar beställa mina kort och hittade jag en mall som jag inte kunde låta bli att använda. Fast i år blir det nyårskort och inte julkort. Det var inte meningen, men det var just en nyårsmall jag fastnade för, så då fick det bli så. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.