Min drömdecember

december
Min drömdecember är dagens tema valt av Annika.
Min dröm börjar redan i november med kyla, is och frost för att sedan bli snöfall den första december. Hela min dröm-december är nämligen snötäckt! Vitt och gnistrande ska det vara, då kommer man verkligen i julstämning. Förra året var en underbar december vädermässigt.

Vad jag vidare vill ha i min dröm-december är lite extra tid för att hinna med att baka och pynta och pyssla med barnen. Saffransbullar gjorde jag i lördags, så nu kan vi göra oss goda saffranssemlor när vi vill. Saffransskorporna jag gjorde 2007, vill jag också göra i år. Baka till jul är roligt!

Lucia med körsång i kyrkan vill jag såklart vara med om. Det är så underbart med alla vackra sånger denna tiden på året.

Välja ut årets julgran i farfars skog är ett stort äventyr för barnen. Förra året gick vi runt i knähögt med snö den fjärde advent. När det kommer till att klä granen är det även där barnen som får välja. Extra mysigt i år att ha granen i vårt nya tv-rum!

Så kommer då julen i dagarna tre med god mat och tomte och klappar. Årets höjdpunkt, i alla fall för de små. Njuta av att vara ledig och vara med familjen. Gärna ha ledigt i mellandagarna också. Träffas och umgås med släkt och vänner.

På nyårsafton avslutar vi med en god trerätters meny, det vi åt 2005 var ju gott. Vi får se vad det blir detta året.

Dagens låt: Dean Martin – Let it snow

show and tell

4 kommentarer

  1. Jättefint collage!! SÅ FINT!!
    Saffranssemlor skulle jag verkligen vilja smaka. GUD så gott!!
    Den perfekta kombinationen!!
    Skriver under på ALLT på din lista.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.