Fem en fredag / Tid

Foto: Nilla Tankebubblor 2017.

Fem en fredag v.43 tid

 1. Är du tidspessimist eller optimist?
  Jag brukar komma i tid till saker med lagom god marginal. Det som är jobbigt med tidsoptimister är att de slösar med din tid. Jag vill inte att andra ska stå och vänta på mig.
  De flesta tidsoptimister är sena på grund av att de prokrastinerar, skjuter upp saker. Det handlar det om ett inlärt och invant beteende som man av någon anledning har lagt sig till med. Men även om beteendet är respektlöst och slarvigt är det inte något medvetet. Tidsoptimister är väldigt närvarande och engagerade i det de gör för stunden – och då inte lyckas slita sig från det i tillräckligt god tid för att hinna med, eller komma i tid till nästa sak de ska göra.” Läs mera i denna intressanta artikel Kollega.
 2. När går tiden som snabbast?
  När jag är kreativ och har flow och är helt uppslukad av någonting, då glömmer jag tid och rum! Läs mera om flow här SVT och Aftonbladet.
  Och om man tycker att tiden går för fort och vill bromsa den, så har jag en del på det temat i detta inlägget från juli 2023. ”Rutin hindrar oss från att njuta av varje dag till fullo.” och ”Hur snabbt vi upplever att tiden går beror på hur närvarande vi är i situationen och hur vana vi är att göra den aktivitet vi gör.”
 3. När går tiden som långsammast?
  Det är bilköer, telefonköer, och i kön till mikron på lunchrasten.
  Och så är det när en verkligen längtar efter någon och eller något som tiden går långsamt.
 4. Var spenderar du mest tid?
  Om det är en vanlig måndag-torsdag så är det: På jobbet inklusive på väg till och från jobbet. (Jag slutar tidigare på fredagen.) Efter det är det i sängen plus tv-soffan. Som jag visade här när vi skrev om Tiden går i Fem en fredag.
 5. Till vad under veckan har du behövt lite extra tid?
  Ibland känns det som om allt tar lite extra tid… ta mig för att göra saker, stiga upp på morgonen, städa huset, träffa vänner med mera. Jag hade behövt lite extra tid till att vara ledig från jobbet! 🙂 Mera helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.