Höghöst 2023

Foto: Nilla Tankebubblor.

Det är (i år och där jag bor) meteorologisk höst sedan den 16 oktober. Det vet jag genom att titta på SMHI årstidskartan. I min kalender står det årstiden höghöst idag.

Tillägg 24/10: Jag antar att för-, hög- och sen- är mer etablerat när det gäller sommar. Men varför inte använda de orden även till de andra årstiderna? Jag tycker att de får en månad var med början på vårdagjämningen. (Då är det förvår i en månad o s v.) 🙂 I alla fall passar det bra in där jag bor.

Dagens låt: Troye Sivan – One of your girls

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.