Trevlig helg / fredagslistan / empati

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor.

Fredagslistan

VECKANS TIPS:
Ny smak på pralinen Nöt-Crème Pumpapaj! Den finns hos Hemmakväll.

VECKANS BÄSTA:
Rörlighetsträning. Att ha bättre rörlighet innebär att du kan röra dig mer funktionellt och effektivt, med mindre begränsningar och svårigheter. Amir Zandinejad beardthebestyoucanbe via yogafornewbie.

VECKANS GLADA:
Att lära sig att segla! Det lär ut geometri, mekanik och fysik och mycket mera. Wesley Hsu. Titta här så fint! arinatsyshkova.

VECKANS SÖTA:
Smile tipsar om en söt Halloween-sallad med gurkor skurna som dödskallar.

VECKANS FINA:
”Jag bad min son att hålla kameran och filma mig!” ❤️ Joshua Rogers.

VECKANS SKRATT:
”Varje gång jag har en programmeringsfråga och jag verkligen behöver hjälp lägger jag upp den på Reddit och loggar sedan in på ett annat konto och svarar på den med ett totalt felaktigt svar. Folk bryr sig inte om att hjälpa andra men de ÄLSKAR att korrigera andra. Fungerar 100% av gångerna.” Annie.

VECKANS STAND-UP:
Daniel Sloss on love aus.comedians

VECKANS SMARTA:
Spara era tummar! Baksidan av en klo-hammare kan hålla fast spiken vid det första slaget. Sidney.

VECKANS ROLIGA:
Pythagoras och samtiden.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Hur min fru vill att jag ska reagera varje gång hon har köpt någonting nytt. ”Mr Presient! We found it!” och ännu mera nytt igen.
Matlagning. Kollar om min man kan matcha min energi 🙂 micahandsarahhh

VECKANS TOKIGA:
”En kvinna i sitt naturliga tillstånd är ”sunkig”. Men inte en man. Det är väldigt märkligt. Varje tänkande människa måste väl också fråga sig varför? Om vi båda av naturen har hår. Hur kan det då anses kvinnligt att vara utan hår? Hur kan det komma sig? Hur blinda är folk egentligen för hur samhällspåverkade de är? Sen sitter de och tror att det är deras egna, unika åsikt. En kvinna får inte vara naturlig. De flesta val har ett pris. Och för en kvinna som bryter mot skönhetsnormerna är det priset bl.a att bli kallad sunkig och ohygienisk. Det borde vara lika oladdat för en kvinna att inte raka sig som det är för en man. Kvinnor börjar inse att deras tid inte behöver ägnas åt att uppfylla normer om kvinnlig behåring. Det ÄR ju kvinnligt med hår. Vi har ju det av naturen. Menar du att naturen skulle gett kvinnor nåt som är manligt…? Hör du ens själv hur vrickat det låter? Det är ju samhällets ideal som lärt dig att det ena könet ska ta bort håret, och många gör lydigt det, utan att ifrågasätta varför.” En tråd på Familjeliv med lika mycket tokigt som klokt.

VECKANS FILM:
”Det tog tjugo år, men nu säger kritikerna att Sofia Coppolas Elvis-drama ”Priscilla” är hennes bästa sedan genomslaget med ”Lost in Translation”. Priscilla, som skildrar relationen mellan Elvis Presley och Priscilla Beaulieu, visas nu på filmfestivalen i Venedig där den hyllas av kritikerna.” Filmtopp.

VECKANS TV:
24 är en amerikansk TV-serie från 2001. Serien utspelar sig under 24 timmar i vad som avses vara realtid. Varje avsnitt beskriver händelserna under en timme (varje avsnitt är omkring 42 minuter.) Huvudrollsinnehavaren är Kiefer Sutherland i rollen som agenten Jack Bauer, som måste skydda Los Angeles från terrorister. Kiefer Sutherland vann en Golden Globe år 2002 i kategorin ”Bästa manliga huvudroll i en tv-serie – Drama”. Även själva tv-serien har också vunnit bland annat Golden Globe och Emmy i kategorier som exempelvis ”Bästa dramaserie”. Andra kända personer i serien är dottern Kim (Elisha Cuthbert).”
-Någon som minns denna TV-serie? Min man och jag tittade på den, i alla fall 2001, och tyckte att den var bra!

VECKANS SAMHÄLLE:
”Det finns inget egenvärde i att straffa den som lider av beroendesjukdom, viktigare är då polisiära och rättsliga åtgärder mot de langare och gäng som tjänar pengar på missbrukarnas lidande. Men det är av vikt att samhället fortsatt har en restriktiv syn på narkotika och att politiken utformas därefter, och att tonvikten ligger på det förebyggande arbetet samt en ännu bättre vård.” Barometern.

VECKANS BLOGG-TIPS:
Vardagsmysterier. En samling vardagsbetraktelser, grubblerier och frustrationer. Se upp för höga doser i-landsproblem, ironi och spridda skurar av akademiska termer. Titta in till Matilda.

VECKANS BOK:
Detta boktipset kommer från Matilda. ”Kängurukrönikorna” av den tyska författaren Marc-Uwe Kling.

VECKANS FEMINISM:
”Det har alltid varit politiska, finansiella, kulturella gränser som har hindrat kvinnor från att studera. För vi har alltid varit tillräckligt kvalificerade, smarta och förberedda! Lyssna på Reshma Saujani Girls who code.

VECKANS INSIKT:
Vi tror att den största kärlekshandlingen är att ge, dela, känna kärlek. Men i själva verket är det att älska någon så mycket att de lär sig att älska sig själva. JayShetty.

VECKANS CITAT:
“The most violent element in society is ignorance.” Emma Goldman.
Brist på förståelse leder till brist på empati.

VECKANS ORD:
Brené Brown förklarar empati.
Förmågan att kunna se saker ur en annan persons synvinkel.
Erkänna deras perspektiv som sant för dem. Att inte döma.
Att erkänna andra människors känslor och sedan prata om dem.
RSA YouTube och UppTillYtan.

VECKANS BARN:
”Lek med dina barn och få dem att skratta – det är viktigare än du inser! Föräldrar och vårdgivare kan stödja barns sunda hjärnutveckling och lyfter fram fördelarna med lek för livslångt lärande, beteende och välbefinnande, och delar effektiva strategier för att hjälpa alla barn att trivas vid fem års ålder.” Molly Wright TED YouTube.

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
Om ditt barn har svårt att lösa ett problem på egen hand. Be dem säga något som oroar dem och så något de önskar sig. ”Give them a bug and a wish.” ”That bugs me because…” and ”I wish you would…” Megan Sonnamaker.

VECKANS FÖRÄNDRING:
”Min 9-åring ville inte äta maten som jag lagat till middag.” Lyssna på emotionally.intelligent.parent för att få exempel på hur du kan lösa det. Känslomässigt intelligent föräldraskap ”From Chaos To Connection” av Stephanie Pinto.

VECKANS KLOKA:
Det är okej om ditt förhållande är för bra för att var sant! Det kallas för ett friskt förhållande. the.realshit.gyan

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Det är hur du får andra människor att känna sig som gör att de gillar dig. Vi visar andra att vi bryr oss om dem. Det är genom att vi öppnar upp oss och visar sårbarhet, det är så vänskap utvecklas. The beautiful mess effect. Lyssna på Dr Emily. dremilymusgrove.

VECKANS FUNDERING:
”Jag är rädd för att om vi sätter trigger-varningar precis varje gång där det är en risk att någon kan känna sig obekväm, så berövar det oss möjligheten att utveckla sätt att tolerera ett visst obehag. Dr Emily.

VECKANS TANKESÄTT:
”Du är inte lat, du har bara en viss mängd energi och just du använder du all din energi till att överleva.” Mel Robbins.

VECKANS TANKE:
Vi ser inte verkligheten. Vi ser (och hör) vår verklighet. Vår upplevelse. Vi ser det vi förväntar oss att se. “We don’t see reality we see our reality” damnitdanad.

VECKANS KÄNSLA:
”Ett vackert kärleksspråk är omtanke. När någon tänker på dina känslor innan de fattar beslut. När någon uppmärksammar detaljer och gör det lilla extra för att göra livet lite lättare för dig. Hur mycket någon bryr sig om dig kan faktiskt hittas i hur mycket de tar hänsyn till dig.” third_eye_thirst

VECKANS VISDOM:
They taught us to fear the witches instead of the ones who burned them.” yoga_girl

Dagens låt: James TW – Speechless

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.