Trevlig helg / fredagslistan / saltvatten

Trevlig helg
Bild: Etsy

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Systerskap! Samhörighet och civilkurage. När tjejer ställer upp och hjälper varandra. mansbebisarofficial
Äldre tjejer som ser problem och stöttar och försvarar yngre t ex på krogen eller sena nätter vid busshållplatsen. Vi vill få hjälp och sedan även erbjuda hjälp. Fina exempel finns här på mansbebisarofficial
När en var tonåring och ens vänners betydde allt! En tjej som är 20 år skriver ”Jag har funderat mycket på min fruktan för att bli vuxen och förlora djupa band till mina tjejkompisar på grund av man och barn.” LÄS HELA inlägget om Systerskap.

VECKANS GLADA:
Jag älskar när någon utbildar mig utan att få mig att känna mig dum.

VECKANS SKRATT:
Istället för att sjukanmäla sig kanske man kunde friskanmäla sig? -Jag känner mig alldeles för frisk idag. Jag vill inte slösa den tiden med att vara på jobbet. 🙂 / thepositiveminds

VECKANS ROLIGA:
“Oh no, Oh, no, Oh, no, no, no, no, no” It’s actually a sample from the 1964 girl group classic “Remember (Walking In The Sand)” by The Shangri-Las. The 60s girl group is best associated with their No.1 hit “Leader Of The Pack,” with its roaring motorcycle sounds.” U Discover Music.

VECKANS FILM:
Barbie! Denna filmen vill du ha sett!

VECKANS TV:
Kungen och jag, Karin af Klintberg. SVT.
OCH missa inte att det kommer en ny säsong av Svenska Nyheter ikväll SVT.

VECKANS TÅRÖGDA:
Pappa Jerron Hurtt ger sina söner ryggmassage. ”That’s all I want. This is priceless. ”Backrubs can make the world a better place!” TITTA här thehurtttwins.
Pojkar behöver kramar, massage och uppmärksamhet från sina pappor.
Oxytocin. Att vi rör vid varandra på ett icke-sexuellt sätt är så viktigt för välbefinnandet. Att få känna att någon bryr sig om dig och finns där för dig.

VECKANS TANKESÄTT:
Du är så mycket bättre än du tror att du är. Du har identifierat platsen där det gör ont och din självmedvetenhet gör att du kommer att förvandla smärta till helande. Ge dig själv mycket kärlek och medkänsla och nåd för du förtjänar det!

VECKANS MILJÖ:
”Vi har garderoben full med skräpkläder, äter skräpmat och scrollar genom en hel del skräp i våra flöden – inte konstigt att vi börjar må dåligt…
Vi har under loppet av bara en eller ett par generationer skapat en skräpkultur, som spridit sig till i stort sett alla delar av livet. Från billiga, massproducerade kläder i fossil polyester till transfett-mättad skräpmat baserat på tillsatser och dåligt framställda råvaror.” Människor tänker för kortsiktigt! …Vi förgiftar oss själva!

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Sara Olsson / Hållbara Sara.

VECKANS POLITIK:
”Vi är unikt bra på att samarbeta och vara osjälviska gentemot andra. Vi överlevde inte bland rovdjur på savannen för att vi är starkast eller ens smartast, utan för att vi kunde samarbeta. Olyckligtvis har vi byggt vårt samhälle på helt andra värden. Hård konkurrens antas vara det som driver samhället framåt. Ekonomer insisterar på att människor innerst inne är själviska nyttomaximerare. Nu har detta synsätt lett oss in i ännu en ekonomisk kris.
Vi förbrukar våra naturresurser i en rasande takt. Marknadstänkandet som är bra för att sätta pris på varor har visat sig fungera sämre på områden där vi vill att solidariteten ska styra. Som i vården och skolan. Där har idén om att konkurrens alltid leder framåt resulterat i helt dysfunktionella verksamheter. Inte så konstigt, eftersom det går emot vår natur.” Aftonbladet.

VECKANS BOK:
”Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati.” Marionetterna av Ingrid Carlberg.

VECKANS SAMHÄLLE:
Ikigai gör att du får mindre stress i vardagen, vilket i sin tur minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, fetma och överätande. Man ser också att ikigai ger bättre förmåga för problemlösning, hantera psykiska problem. Det gör kort och gott att du inte ballar ur. Moai är den rituella kopplingen mellan pålitliga vänner och är ett typiskt exempel på ikigai. Förutom trevlig samvaro håller man koll på varandra och hjälper varandra när det behövs, säger Suzuki. Att isolera sig och fippla på telefonen kan däremot göra att du får sämre ikigai.” Aftonbladet.
(Läs mer om Ikigai Tankebubblor 2019.)

VECKANS FÅNGAR:
People are prisoners of their phones. That’s why they are called Cell Phones.

VECKANS FEMINISM:
They’re just more trouble than they’re worth.” The women over 100 who say staying single is a key to their longevity. Maybe it’s that sense of independence that keep her a happy single. WashingtonPost.
”Gifta män lever längre än ogifta män. Kvinnor klarar singellivet bättre än män. Aftonbladet.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”En kvinna. Hon måste få släppa ut sina känslor. Det är viktigt att hon gör det, för om hon inte känner sig säker att göra det, och undertrycker känslorna, kommer det att byggas upp inom henne. Om hon inte blir hörd, lyssnad på eller validerad får hon nog och går därifrån. Han kommer att undra varför”… Lyssna på Lewis prata om kvinnors skiftande känslor och hur män kan lära sig hantera det och även ha nytta av den kunskapen. lewishuckstep.

VECKANS VÄNSKAP:
Vänner när man är vuxen är svårt, för vuxna är alltid riktigt trötta… / mytherapistsays

VECKANS HÄLSA:
”Vad är det allra viktigaste jag kan ge mina DÖTTRAR, som på riktigt stärker dem och hjälper dem navigera en värld med alla sorters människor, system, energier och katastrofer?
Svaret blir alltid SJÄLVKÄNNEDOM. Om jag kan lära mina döttrar att förstå sig själva, vad gäller känslor, kroppsfunktioner, hormoner och diverse symptom på hälsa/sjukdom, så har de bättre förutsättningar för att främja sin hälsa och ta goda beslut i livet.” LÄS här Vulverine.

VECKANS KLOKA:
Folk överger inte människor de älskar, de överger människor de har utnyttjat.

VECKANS CITAT:
”Jag kan jävlas och sitta med denna smärta, undersöka dess krångligheter och lära mig att bära den tillräckligt länge för att upptäcka dess sanna källa innan jag slutligen lämnar den bakom mig som en starkare och mer självsäker version av mig själv…” / J Jennifer Espinoza

VECKANS VISDOM:
Om du har en konversation med någon och de berättar om någonting de gillar att göra. Istället för att svara med att berätta om någonting som DU kan relatera till, angående detta ämne, (spara den informationen) fråga istället om någonting som visar att du är nyfiken på personen du pratar med och hennes ämne! Följ din nyfikenhet och inte din koppling till ämnet. Lyssna på Cole Jennette.

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
Föräldrar som säger –Vill du ha en kram? istället för –Sluta gråta! skapar ett samhälle av blivande vuxna som vet hur man stöttar varandra och sig själva. / jaiinstituteforparenting

VECKANS FUNDERING:
När du är ett barn inser du inte att du även ser dina föräldrar växa upp. / netflixnmovies

VECKANS FÖRÄNDRING:
När du reagerar negativt på någonting, när du upptäcker något som triggar dig -Bli nyfiken! Du har ett sår som ber om att få läkas.

VECKANS INSIKT:
Hur man kan bemöta negativa människor. Gå inte till mothugg utan lyssna bara på dem och fråga saker som:
-Finns det ett annat sätt att se på saken?
Vad tycker den andra sidan av dig?
Den frågan kan ofta utmana deras perspektiv och vända dem till att se någonting positivt också. Lyssna på jefferson_fisher

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Istället för att bara fråga varandra vad som har hänt på sistone och prata om yttre saker (och allting som har gått fel) så fråga: -Vad händer inom dig? Hur kändes det? Men vilken lärdom fick du? Jag är trött på ytliga samtal, låt oss gå djupare, låt oss dela, låt oss uttrycka vad vi känner. / ellieyjlee

VECKANS SINNE:
”Det är rädsla som hindrar dig från att upptäcka nya alternativ och stigar som kan leda dig till större personlig tillfredsställelse. I livet finns det få saker som är säkra. Vi måste därför lära oss att acceptera och omfamna detta faktum, konfrontera våra rädslor och hoppa in i det okända om vi ska kunna leva våra liv fullt ut. Att ha ett öppet sinne betyder att lyssna på alla åsikter och inte vända sig om.” Läs här UtforskaSinnet.

VECKANS KÄRLEK:
Sann kärlek är när båda tänker att de är den lyckligaste. ”I’m the lucky one!

VECKANS KÄNSLA:
Lova mig att inte gömma dig när du mår dåligt. Det är inte rättvist att vi vi skrattar tillsammans men gråter ensamma.

VECKANS TANKE:
Ska du lyssna på vad andra säger om mig eller vill du bilda dig en egen uppfattning? Är jag verkligen så märklig och märkvärdig? Är jag verkligen så tråkig och alldaglig?

VECKANS TIPS:
”Do you know a cure for me? I know a cure for everything. Salt water.
In one way or the other. Sweat, or tears, or the salt sea can cure you.

VECKANS NILLA:
Visst har jag en del förutfattade meningar om saker och ting… Men jag försöker att tänka på att vara öppensinnad och inte döma människor eller företeelser på förhand. Jag vill tro gott om människor, ge alla en chans och jag vill bilda min egen uppfattning. Då kan jag också få insikt och kunskap om det som är nytt och annorlunda. Man får inte vara rädd för att ändra sin åsikt, erkänna att man hade fel. 2010.

Dagens låt: Tove Lo – Grapefruit

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

2 kommentarer

  1. Jaaa, jag vill friskanmäla mig! 🙂 och jag älskar Jefferson på instagram. <3 Tack för alla fredagsklokheter! Jag är så imponerad att du hinner hitta så mycket klokheter varje vecka och att du hinner skriva ner dem i ett inlägg. Stort tack! Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.