Fem en fredag / Påsk

Foto: Nilla Tankebubblor 2020.

Fem en fredag v.14 påsk

 1. I din barndom brukade barnen på påsken, vadå?
  Vi ritade teckningar. Vi klädde ut oss till påskkärringar och gick och delade ut teckningarna till grannar och lite runt omkring. I skolan tillverkade vi påskpynt att hänga i riset, målade ägg med mera. Mina barn har också klätt ut sig 2011.
 2. Ett fint påskpynt är?
  Jag gillar min stora höna som är på bilden. (En märklig tradition det där med att sätta fjädrar i ris hehe 🙂
 3. Kommer grannbarnen förbi för godis?
  Det där med att gå runt och ringa på dörren vid påsk och halloween har mattats av i och med pandemin tror jag. Eller så har barnen i mitt kvarter annat för sig. Vi hade i alla fall godis hemma tills skärtorsdagen igår, för det är den dagen man går påskkärring! Och att leta efter påskägg det är på lördag, påskaftonen! (Läs här om svenska högtider.)
 4. Vad är något du tänker göra i påsk?
  En bra högtid! Skön och kravlös och den är på våren. Den innebär två fyradagarsveckor och däremellan en långhelg!
 5. Vad betyder påsken för dig?
  Höns-tema och …en hare! Och sill igen. Det kanske ändå ”måste” vara med sill för att räknas som en riktig högtid. 🙂 eller hur Johan Glans. (Läs här om hur det kommer sig att påskharen kan värpa ägg. Och om varför den inte är populär i Australien.)

3 kommentarer

 1. Jag kan inte minnas sist jag såg ett barn utklätt till påskkärring! Blir nästan lite ställd nu är jag tänker på det. Samtidigt bor jag nog i ett område där det inte finns så mycket barn. De flesta som skaffar barn flyttar vidare till något större boende och de allra minsta är för små att gå runt som påsk- eller halloween-utklädda på egen hand. Tror inte ens att det kommit förbi någon om jultidningar eller om skolförsäljning heller, och då har jag snart bott här i tio år!

  Hoppas du fick en skön påskhelg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.