Fem en fredag / Påsk

Bild: Homespo 2016.

Fem en fredag: PÅSK.

Vad vill du helst ha i ett påskägg?
Mandelägg Lakrits från Anthon Berg. Nöt-Crème kulor. Salmiakki-choklad.

Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?
Det finns inga måsten på julen och ännu färre på påsken. Påskbordet kan vara lite vad som helst som man känner för. Men det kanske ändå ”måste” vara med sill för att räknas som en riktig högtid. 🙂

Är det någon skillnad på musten?
Det är ingen skillnad på julmust och påskmust. Fast jag dricker inte must.

Tar du fram något pynt?
En stor höna kommer fram varje år. Det fick räcka med den i år. Jag hade kanske pyntat mera om vi skulle haft en påskmiddag eller fest hemma hos oss. Jag hade mera när barnen var små. Ett påskris hade varit fint.

Hur kommer du fördriva långfredagen?
Jag var på ett Sh’bam dans-pass med dottern. Vi bjöd min mamma på middag med Västerbottensostpaj, rostbiff, sallad, ägg och sill. Sedan såg jag Bäst i test på svt play. Raringen och jag tog en 8 km lång promenad i solsken.

Dagens låt: Isak Danielson – Fire burns you cold

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.