Trevlig helg / fredagslistan / påsk

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan på Skärtordagen.

VECKANS BÄSTA:
Vilken häxa är du? Testa dig själv! hos Underbara Clara.

VECKANS SÄMSTA:
Så trist när Bloglovin’ låg nere i veckan. (Idag verkar allt funka igen.) Technews.

VECKANS SKRATT:
”Tänk att någon kristen person kallar till sig en PR-byrå. -Hej, vi har en kristen högtid som handlar om att vår frälsare blev uppspikad på ett kors och han dog under fruktansvärda plågor, men så återuppstod han igen. Och vi vill så gärna hålla det här minnet levande (?). Har ni några tankar om hur vi kan göra det? -Ja. Kycklingar! …så du menar att vi ska ha ett höns-tema på detta alltså? -Ja… och en… hare. Lyssna på Johan Glans.

VECKANS SÖTA:
”…när de jämförde aktivitetsklockor och funktioner. Vet inte varför men jag tycker att det här är så fruktansvärt rart. När vuxna män står som små pojkar och dividerar om sin utrusning och sina gadgets.” Underbara Clara.

VECKANS GAG:
Lilla slalom-tjejen räddar ryggsäcken.
Att göra en marsipan-gris.
Countdown.

VECKANS KLIMAT:
”Samtidigt som forskare varnar för att Amazonas regnskog närmar sig en brytpunkt där den inte kan återhämta sig visar data från Brasiliens rymdforskningsinstitut (INPE) att tre gånger så mycket regnskog skövlades under årets första två månader som samma period 2021. ”Regnskogen är viktig för att stabilisera vårt globala klimatsystem, den reglerar vattnet i atmosfären.” Greenpeace.

VECKANS FEMINISM:
”…Det stör mig så mycket att människor går omkring med uppfattningen att kvinnor skulle ha något slags behov av att rabbla samma dumma analyser om och om igen, att det skulle vara UTVECKLANDE för oss att höra vad en MAN har att säga om förtrycket som vi möter varje dag. Istället för att sträva efter detta måste vi börja ta oss själva och våra medsystrar på allvar intellektuellt – feminismen är en mycket rik och mångfacetterad tanketradition som rymmer många olika ståndpunkter och konflikter. Att låtsas som att mäns åsikt är viktig i detta är ett grovt nedvärderande av alla de kvinnor som organiserat sig, diskuterat, tänkt och skrivit.” Läs hela texten hos FannyArsinoe.

VECKANS KÄNSLA:
Somewhere in a parallel universe, we’re hugging and I’m telling you about my day… MarkLemon.

VECKANS CITAT:
Var försiktig med det du önskar, det kanske slår in. En gammal man samlar pinnar i skogen. I trötthet och desperation ropar han på döden. Men när döden dyker upp vid hans sida kommer han på att det ju i själva verket var hjälp med att plocka pinnarna han behövde. Aesop fables.

VECKANS HÄLSA:
På frågan vad det då är som gör att vi mår så dåligt fast vi har det så bra svarade Anders Hansen: ”Svaret är att hjärnan inte är utvecklad för välbefinnande. Den är utvecklad för överlevande och reproduktion, och förvånansvärt lite har hänt med oss sedan savannens dagar.” Depphjärnan.

VECKANS FUNDERING:
Har du tänkt på att du kanske är din egen energitjuv? Alltså det finns ingen som kan dränera mig på energi så effektivt som jag själv! Tänk om-tankar. Scener i mitt huvud från Broderauttexten.

VECKANS TANKE:
Det är ingen mening med att klaga, ingen orkar lyssna. Behåll det för dig själv eller gör något åt det.

VECKANS INSIKT:
Du måste hjälpa dig själv. DU måste göra det! Det är du som måste ta tag i det som behöver göras. Kanske klarar du det inte själv, då behöver du hjälp från någon utomstående. Då är det du som får boka en tid hos tandläkaren, läkaren, psykologen, naprapaten eller vad det nu är som behövs. Kanske har du en partner eller vän som kan stötta dig, men troligen inte. Alla har så fullt upp med sig själva.

Dagens låt: Ed Sheeran – Overpass Graffiti

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.