Fem en fredag / Midsommardags / Midsommar

Foto: Nilla Tankebubblor 2022.

Fem en fredag v.25 Midsommardags

 1. Hur spenderar du midsommar i år?
  Hemma. Vi har ätit lunch med mamma. Ikväll kommer våra goda vänner och det blir grillat. (Jag köpte två liter jordgubbar för 140 kr.)
 2. Vad gör du helst på midsommarafton?
  Det är okej att vara hemma. Men… Helst skulle jag vilja vara på en stor fest med alla vänner! Gärna i skärgården eller ute på landet. Det skulle vara traditionellt med midsommarstång, dans och krans! Grilla på kvällen och äta jordgubbstårta. Bada utomhus. Det skulle vara romantiskt och idylliskt och förmodligen helt overkligt. (samma svar som Fem en fredag 2023.)
  Midsommar-Hiss: Ledighet.
  Midsommar-Diss: Kanske lite för höga förväntningar. 🙂
 3. Har du någon midsommartradition?
  Typ.
 4. Kommer du dansa runt en midsommarstång?
  Nej det var några år sedan. (Tillägg: Jag dansade senast 2014 vad jag kan hitta i arkivet. Jag har bilder från 2013 och 2010.)
 5. Befinner du dig mitt i sommaren eller har den bara börjat?
  Det blev försommar igår, alltså är vi i början. Men vad det gäller vädret så skulle jag nog säga att vi är i mitten. Vad det gäller min semester så är det tre veckor kvar tills den börjar.

2 kommentarer

 1. Jag kan inte minnas att jag någonsin dansat runt en midsommarstång. Inte ens när barnen var små. Sillmiddag med mina föräldrar som barn minns jag men vi barn åt korv istället.

 2. Så glad att vi firade traditionell midsommar på en skärgårdsö tillsammans med en massa kompisfamiljer när barnen var små. De fick vara med att hämta björklöv, klä midsommarstången, ”hjälpa till” att resa den, (vägra) dansa små grodorna, vinna i tombolan och fika, äta midsommarmat, nattbada… allt som nästan låter för bra för att vara sant, men som är ljuvliga barndomsminnen. Nu är vi i en ny fas. I år firade maken och jag i Köpenhamn (vanlig vardag där) och kidsen firade på varsitt håll med sina kompisar. Precis som det ska vara. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.