Söndag / Midsommar / sol

Söndag i punktform

Midsommar
Vilket härligt väder denna helgen! SÅ skönt med en extra ledig dag just denna helg. På Midsommarafton åt vi lunch enligt bilden ovanför. Dottern var med, men ville inte ha sill detta året heller. Sonen firade iväg med sin flickvän. På kvällen grillade vi och åt på uteplatsen i skuggan! Våra vänner kom och de hade med sig jordgubbstårta. Efter det satt vi i uterummet tills det blev mörkt och spelade Rackare 2. Pionerna har slagit ut i blom denna veckan.

Maten
Min raring bakade Focaccia med dill och parmesan. Grillade vildsvin- och lammkött, som varit i sous-vide innan. Till det hade vi bakad potatis med röra i och en jättegod Lexington red coleslaw på spetskål. På lördagen åt vi tacopaj med min mamma.

Sola
En liten stund varje dag när solen står över 45 grader på himlen. På med bikinin och exponera lite hud 🙂 Denna helgen har det varit ca 20 minuter för mig (hälften på mage och hälften på rygg) utan solskydd. Här kan du läsa om soltider och UV-index och D-vitaminer. Beräkna din soltid!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.