Trevlig helg / fredagslistan / Midsommar

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor 2013.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Imorgon är det fredag och Midsommarafton. Midsommarhelg! Midsommar är i mitten av sommarhalvåret, mellan våren och sommaren. Halva det härliga sommarhalvåret kvar!

VECKANS MUSIK:
Dottern och jag har gjort en Blend! Spotify skapar en gemensam spellista åt oss genom att blanda ihop låtar som vi gillar. 10 låtar av 50 på denna listan, just nu, har vi båda två med på andra spellistor. Resten av listan är typ varannan, så att vi båda ska gilla listan och inspireras av varandra. (Vår musiksmak matchar till 72%).

VECKANS GAG:
Livet går inte runt i cirklar, det är en nedåtgående spiral.
Fish, fish and fishes.
Pineapple or ananas.
Sköldpadda med hjälpsamma kompisar.

VECKANS VISDOM:
Visste du att man använder sig av hela 12 tidszoner i Frankrike? Flest tidszoner i världen. Det är alltså Frankrikes utomeuropeiska områden som gör att man har olika tidszoner. Områden utanför Europa inkluderar bland annat Martinique, Franska Polynesien, Franska Guyana, Reunion och Nya Kaledonien. Ryssland kommer på andra plats med 11 tidszoner.

VECKANS SÄMSTA:
Håkan Lerstorp SD: ”Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade. Men min tanke är, …Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna?” svt.se.

VECKANS FUNDERING:
Vi försöker lära våra barn att man inte får slåss, oavsett. Misshandel är olagligt.

VECKANS CITAT:
”Att det inte finns tillräckligt med mansjourer beror inte på feminismen eller på att staten inte vill ge bidrag, det beror helt enkelt på att inte tillräckligt många män bryr sig. Män vill inte driva mansjourer, de vill inte jobba ideellt. Varför förlitas det på att kvinnor ska göra allt?” Postpatriarket skrev detta redan 2013. (tillägg: Vill du veta mer, så klicka på länken och läs vidare där!)

VECKANS FEMINISM:
”Patriarkatet är farligt, men frågan är ju om inte den interna rädslan kvinnor emellan: för oliktänkande och olikheter, är minst lika farlig? Vi stöter bort och alienerar så många brinnande kvinnokämpar att vi till slut kanske får skylla oss själva för att den verkliga förändringen uteblir.” …”Aldrig har väl kvinnor i världens rikaste länder mått så dåligt; inte sällan över sin rädsla för att bli stämplade som farliga feltänkare och ”Problematiska”. Cissi.

VECKANS INSIKT:
Corona-krisen, vad hände egentligen? Expressen.

VECKANS ORD:
FOMO – Fear of missing out. ”Rädsla för att missa är känslan av oro för att man antingen inte känner till eller går miste om information, händelser, upplevelser eller livsbeslut som kan göra ens liv bättre. FOMO gör att vi lätt känner oss utanför och misslyckade. Särskilt när vi jämför oss med andra. Ibland känns den bara som en rastlöshet.” …Detta upplevde jag när jag var runt 20 år. Det var så mycket jag ville hinna göra!

VECKANS TANKE:
Midsommarafton och Nyårsafton kan vara jobbiga helger med tanke på FOMO. Höga förväntningar. Att det ska vara på ett visst sätt. Alla andra verkar ha så kul. Missa saker, inte bli bjuden på fest, vara den som blir ensam kvar.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”jag har suttit för länge för allt som är kvar här; ett fotografi. och alldeles utanför flyger hela livet förbi, och bara, bara vara vänner”… Jakob Hellman.

Dagens låt: Jakob Hellman – Vara vänner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.