Sydney / mat och godsaker

Lamrock Café Bondi Beach.

Vi har ätit en massa gott! Jag har inte fått med allt på bild men här är något utav det i alla fall. På översta bilden hade vi fin utsikt över Bondi Beach. Lamrock Café var ett fint ställe med trevlig personal.

Oakberry Açaí bowl.

Açaí bowl är en brasiliansk dessert gjord av fryst açaíbärpuré, serverad i en skål och toppad med annan frukt och granola.” Dottern tog oss till Oakberry.

Fika och Café Bondi.

Dottern och jag tog oss varsin bulle på Swedish Fika. Hon tog en kanelbulle och jag en Karlsbader (Vanilla bun) som var helt underbart god! Ett annat trevligt ställe var Café Bondi där jag åt en Smashed avocado på surdegsbröd med getost, tomater, pocherat ägg och rödbetshummus. Härligt med sådana ställen som serverar frukost typ hela dagen! 🙂

Harrys Bondi. Birchermüsli med frukt och bär.
Harrys Bondi.

Harrys låg i samma byggnad som vi bodde. Det var ett populärt ställe! Dottern och jag var där och åt frukost en dag. Vi tog macka med avokado och ägg resp birchermüsli med kall resp varm choklad. Morgon efter att vi fotat soluppgången så beställde raringen och jag frukost med oss hem. Och sedan så provade vi iced matcha latte med en nyttig chokladboll till.

Butter Boy Manly.
Butter Boy. Godaste kakorna. Momo Bar. Manly.

Om man kommer till Manly så måste man besöka ButterBoy! Där finns de godaste kakorna med mjuk insida och som serveras med glass till. Efter att vi solat och badat så åt vi lunch på Momo Bar. Manly var så mysigt ställe!

The lookout at Echo Point Katoomba. Crepes Aubras Bondi. Macelleria Bondi. Och i Coogee.
Scoop wholefoods. Goda chips. Hemlagad mat.

Scoop var ett fint ställe med gott naturgodis. Jag gillade chipsen från Red Rock Deli som hette honey soy chicken. Vi blev hembjudna till dotterns pojkväns familj. De var jättetrevliga och vi hade så roligt tillsammans! Pappan lagade bacon- och kycklingpasta första kvällen vi var där. (Det kom inte med på bild. Det gjorde inte heller mammans goda citronpaj-efterrätt). Dottern och hennes pojkvän gjorde köttbullar nästa gång vi var där. När det blev Mors dag den 12 maj så blev vi bjudna på söndagsstek med rostad potatis, kokta grönsaker, palsternacka, pumpa. Helt underbart! Och vilka berättelser och trevliga samtal runt matbordet. ❤️

Bästa glassen från Anita gelato.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.