Sydney / city / Harbour Bridge

The Sydney central business district (CBD).

Sydney CBD är ett område med mycket tätt koncentrerade skyskrapor och andra byggnader, varvat av flera parker som Hyde Park, The Domain, Royal Botanic Garden och Wynyard Park.”

Här åker vi på Harbour Bridge.

Bron är en av världens bredaste (49 meter). Bågvalvet sträcker sig 503 meter och väger 39 000 ton. Valvet går upp till 134 meter över havet. De två pylonerna är ungefär 89 meter höga och gjorda av betong och granit. Pylonerna fyller dock ingen funktion för att hålla bron uppe utan tillkom främst av estetiska skäl. Brovalvet, pylonerna och vägbanan väger sammanlagt 52 800 ton. Bron öppnades formellt den 19 mars 1932.”

Harbour Bridge fotat från norra sidan.
Ikoniska landmärken.
Lookouts, foosball, Darling Harbour.
The Darling Harbour Woodward Water Feature, Tidal Cascade.

Fontänen är en spiral tefatsformad fördjupning i den kala hamnsidan; en form som är rent skuren, som av en skruv, i trottoaren; tio spiralstigar för vatten och två för människor; ett fascinerande flöde av grunt porlande vatten. Darling Harbour Water Feature invigdes officiellt 1988. Den designades av Robert Woodward.”

Sydney Tower Eye. 4 maj.

Sydney Tower Eye, även känt som Centre Point Tower, är den högsta strukturen i Sydney, New South Wales, Australien, och det näst högsta observationstornet på södra halvklotet. Tornet står 309 m över Sydneys centrala affärsdistrikt (CBD).”

Färjan från Manly och i bakgrunden Kirribilli.

Kirribilli House är Australiens premiärministers sekundära officiella bostad. Beläget i Sydneys hamnförort Kirribilli, ligger huset längst i östra änden av Kirribilli Avenue. Det är en av två officiella premiärministerbostäder, den primära officiella bostaden är The Lodge i Canberra, Australian Capital Territory. Huset, trädgårdarna och markerna är listade på Commonwealth Heritage List.” Den viktorianska herrgården, byggd i sandsten i kolonialstil, går tillbaka till 1843.” HouseBeautiful.

Här besöker vi SEA LIFE Sydney Aquarium.

SEA LIFE Sydney Aquarium har en stor variation av australiskt vattenlevande liv, som visar mer än 700 arter som omfattar mer än 13 000 individuella fiskar och andra havs- och vattenvarelser från de flesta av Australiens vattenmiljöer. Det öppnade 1988. ”Akvariet har 14 temazoner inklusive Jurassic Seas, Discovery Rockpool, Shark Walk och världens största Great Barrier Reef-skärm. Längs vägen möter besökarna djur som är unika för varje livsmiljö, inklusive en av endast fyra dugonger som visas i världen, hajar, stingrockor, pingviner och tropiska fiskar.

Escape-room 11 maj och Go-kart 15 maj.

Vi fyra klarade gemensamt av Escape-rummet Wizard på 45 minuter. Det var spännande att prova på electric Go-karting. Dotterns bästa varv tog 36 sekunder och hennes pojkvän körde på 35. P fick 38 och mitt tog 51 sekunder. Vi testade även VR Virtual Reality i ett spel där man skulle skjuta zombies. Inte min grej kanske men det är kul att prova på nya saker!

Dottern gillar Go Karting.

2 kommentarer

  1. Välkommen hem! Du har varit saknad. Vilken resa du varit på! Misstänkte det när du skrev att du skulle ta en bloggpaus. Tack för alla fina bilder du bjuder på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.