Selfie om kärlek / Vänliga veckan

Vänliga veckan
Foto: Nilla Tankebubblor.

Vilka bra men svåra frågor du har idag Klimakteriehäxan!

 1. Kärleksfilm!
  The Holiday är en fin film med många olika sorters kärlek. Så fint när Iris blir kompis med manusförfattaren Arthur. Och när Graham leker med barnen är är Mr Napkin-head! 🙂
  Sleepless in Seattle och You’ve got mail är också favoriter.
 2. Kärlekslåt!
  När jag kollar mina listor på Spotify så gillar jag mest vemodiga låtar, lugna och ofta med lite sorgsna texter. Jag lyssnar mycket på texterna. Inte helt lätt att välja, men här är några favoriter:
  Ellie Goulding – How long will I love you
  Seal – Love’s Divine
  Keala Settle (The greatest showman) – This is me!
  Sam Hunt – Take you time
  Nick Jonas, Tove Lo – Close
  Calum Scott – You are the reason
  Gary Allan – You without me
  Leon Bridges – Forgive you
  Niall Horan – Put a little love on me
 3. Kärlek till barn!
  Abba – Slipping Through My Fingers. Det är en så fin låt!
  Sedan så sitter jag nu och läser fina och roliga citat av Astrid Lindgren.
  “Jaså, har ni varit hos tant Berg”, sa mamma. ”Blev hon glad?” ”Ja då”, sa Jonas. ”Hon blev glad två gånger. Först blev hon glad när vi kom, och sen blev hon glad när vi gick.” ur Barnen på Bråkmakargatan.
 4. Kärleksbok!
  Jag såg TV-serien Bridgerton på Netflix.
  När det gäller böcker är jag lite dåligt uppdaterad. Men jag skulle vilja läs mera, kanske någon av dessa: De bästa kärleksböckerna. Jag får se vad ni andra har för tips.
 5. Kärleksmat!
  Jag vet inte. Ica föreslår en kyckling-rätt som låter god Marry me chicken.
 6. Kärleksdryck!
  Svårt att veta. Något rosa bubbel kanske.
Bloggkärlek


Det är vänliga veckan och snart är det Alla hjärtans dag! Temavecka.
Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without
leaving happier
.”

Dagens länkar: Smile bloggar, Hannas krypin, Matilda Vardagens mysterium, Underbara Clara, Knivlisa, Monas universum, Trendenser, Annika Life in the Suburb, Krickelin, Monnah,
Dagens låt: Thorleifs – Fem röda rosor till dig.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

4 kommentarer

 1. Kul att du också har med Abba-låten, jag tycker den är helt fantastisk inte minst i den svenska versionen! Alla dina tre filmer har jag sett och gillat, ”The Holiday” är för mig en betydligt bättre julfilm än ”Love Actually” som alla andra verkar föredra.

 2. Tack för länkningen! <3
  Jag håller med dig om filmerna, men jag tycker att The Holiday har "åldrats" bäst av de tre. Det är något med de andra två som känns att de har några år på nacken… Kanske skådespelarvalet? Men Abbalåten! Absolut! Min soon to be seventeen year old och jag ÄLSKAR den. Hon har sett Mamma Mia filmen hundra gånger och vi bägge älskar scenen med just den låten och vi blir bägge lika gråtiga av den. Strömstedts svenska översättning är superfin!
  Tackar för låttipsen, jag får googla fram dem på Spotify. Rodnar när jag erkänner att jag inte känner till någon av dem…

  Ha en riktigt fin alla-hjärtans-kväll! Vi firar lite extra att sonen har Valentin som mellannamn. 🙂

  1. Jag valde inte de vanligaste låtarna. Ska jag säger en favorit bland gamla klassiker så kom jag på nu att det ju är Bryan Adams – Heaven.
   Ja, min dotter gillar också Mamma Mia filmen mycket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.