Fem en fredag / bekvämt

Bild: GlobalView Leadership.

Fem en fredag v.5 bekvämt

 1. När klev du senast ur din bekvämlighetszon?
  För sällan. Jag behöver bli modigare! Utmana mig själv! Jag är lite för lat, lite för bekväm och det blir värre med åren. Det bästa är nog att, i vardagen, ta små steg i taget ut ur bekvämligheten. Tänka i nya banor.
  Om du vill ha något du aldrig har haft, då måste du göra något du aldrig har gjort.”
  ”Livet kommer bara att förändras när du blir mer engagerad i dina drömmar än du är i din komfortzon.”
  ”Jag lärde mig att mod inte var frånvaron av rädsla, utan triumfen över den. Den modige mannen är inte den som inte känner sig rädd, utan den som övervinner den rädslan.”
  ”Det enda som är bestående i livet är förändring
  .”
 2. När är du som mest bekväm?
  När jag är med: ”Människor som firar när du vinner. De som kommer ihåg små saker om dig. De respekterar dina gränser. Du känner dig fylld med energi efter att ha träffat dem. De lyssnar på dig utan att gå i försvarsställning. De tillåter dig att vara helt dig själv. De får dig att känna dig trygg. Du behöver inte hela tiden väga dina ord och tänka dig för innan du pratar. Människor som stöttar dig i det du vill uppnå.”
 3. Vilken typ av kläder går du i hemma?
  Det får inte sitta åt. Så mjuka byxor med resår i midjan är det jag föredrar.
 4. Vilken bekvämlighet i vardagen uppskattar du mest?
  Vatten i kranen, färdigt att dricka är väldigt bekvämt och lyxigt. Rent vatten i kranen, ren luft, värme, el, internet, demokrati. Saker vi tar för givet. Men vi borde tänka oftare på att kämpa för det varje dag.
 5. Vid vilka tillfällen är du inte bekväm?
  Det brukar vara när jag inte är förberedd på vad som ska komma. Å andra sidan kan detta i vissa fall vara en bra sak också, att man inte hunnit övertänka för mycket. Det kan vara bra att ta saker när de kommer om man ska vara modig.
  ”Tänk om jag istället för att kliva utanför min komfortzon kliver in i en ännu bekvämare zon. 🙂 Kanske tar en tupplur inrullad ett stort fluffigt duntäcke.” Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.