Söndag / Nyårsafton / måndag

Söndag i punktform


Nyårsdagen
Det är första dagen på året och det är måndag. Dagen har bestått av sovmorgon, hemmagjord pizza, städning. Skjutsat sonen till tåget. Pratat med dottern i telefon. Hon firade med sin pojkvän i Sydney. De var på fest. Förra året var hon och såg de stora fyrverkerierna vid Harbour Bridge. (Klicka på länken för att se.) Det är spektakulärt! Men det kände hon att hon inte behövde göra i år igen. Det är så mycket folk där och långa köer.

Nyårsafton
Här hemma blev det som vanligt. Vi är två familjer som firar tillsammans. Våra söner var också med hela kvällen, så vi var 6 personer. Vi hade snittar till förrätt. Vi badade bastu och tjejerna hade fotbad med epsomsalt. Middagen bestod av lammlegg som varit i ugnen tillsammans med vitlök hela dagen. Det åt vi med hasselbackspotatis, sås, kokta grönsaker. Vi spelade spel, såg på tv (Grevinnan och betjänten. Bästa!) och åt en efterrätt med choklad och nötter. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerierna.

Mellandagarna
Det blev ett dubbelpass med både styrka och dans på Nyårsaftonen. Kul! Vi har även varit på gymmet tillsammans: maken, sonen och jag. I lördags träffade jag mamma. Annars har det mest blivit slappa sköna dagar hemma.

5 kommentarer

  1. Gott nytt år!
    Så kul med hasselbackspotatis! Det gjorde vi med, och jag läste precis en annan bloggläsare som gjorde detsamma. Det kanske är en nyårstradition? Oavsett så är det ju väldigt gott!
    Instämmer med Smile, duken är väldigt tjusig.

    1. Inte brukar, men vi har haft hasselbackspotatis tidigare. Kollar med sökfunktionen på min blogg, och ser att vi hade det 2015 och 2016, samt julen 2018. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.