Gott nytt år 2024

Bild: Tulpanguiden.

Var den personen som du skulle vilja möta. Var någon som får dig att känna dig trygg. Var mera öppen och generös.

Tro gott om andra. Tro att andra vill dig väl! Visst känns det skönt? Det ger sinnesro att tänka goda tankar. Det är jobbigt att gå runt och vara orolig. Jag vet också att man inte kan vara hur godtrogen som helst. Och att det finns många som inte mår bra och som agerar illa. Men att utgå från, att försöka ha som grundtanke, att andra människor vill mig väl. Det ska jag ta med mig in i det nya året.

”Det här med ett öppet hjärta. Visst, ibland möter jag omedvetna människor, som gör elaka handlingar. Det gör ont när någon trampar på mig. Kanske väcker jag någonting hos dem? Något som personen är rädd för. Något som påminner om en utmaning. Något som personen saknar. Oavsett vad så accepterar jag inte elaka handlingar. Samtidigt som jag tror att alla gör så gott de kan. Hellre levt med ett vilt hjärta än att aldrig ha vågat älska. Tänk att ha inställningen: ”Jag gillar dig” innan jag ens känner personen. Vad händer med mig då? Vad skulle hända med världen då,om alla försökte ha den inställningen? Jag vet inte. Men något säger mig att det kommer ge mig mer. Att tro att alla vill mig väl, än att tro att alla är mina fiender och vill mig illa. ”Alla jag möter är mina vänner tills att de bevisar motsatsen, då blir de mina läromästare”. / Motivationspedagogen.

Bild: Quozio.
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.