Förvinter / Vintersolståndet

Foto: Nilla Tankebubblor december 2022.

Detta fotot är från förra året vid denna tiden… Detta året är det, just nu, plusgrader och regn. Ingen snö på marken eller vacker frost i träden. Det har varit meteorologisk vinter sedan den 29 november. Vintersolståndet markerar årets kortaste dag och längsta natt. Där jag bor innebär det att knappt 30% av dygnet är ljust. (Kolla här på Prognosen soltider vad som gäller där du bor.)

Tänk att vi delar året i två lika stora halvor; sommarhalvåret och vinterhalvåret. Och sedan delar vi sommarhalvåret i två lika stor delar; våren och sommaren. Vinterhalvåret blir hösten och vinter. Nu är vi mittemellan hösten och vinter, alltså halva vinterhalvåret är kvar.

Tillägg 22/12: Nu är det snö på marken och det är halt och blåsigt.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.