Trevlig helg / fredagslistan / labeled

Trevlig helg
Bild: The Female Lead

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Till alla kvinnor som blir stämplade med att vara:
aggressiva – fortsätt med att vara bestämda.
bossiga – fortsätt att leda.
problematiska – fortsätt att säga sanningen.
för mycket – fortsätt att ta plats.
för besvärliga – fortsätt att ställa de svåra frågorna.
starkgenomklimakteriet.

VECKANS ROLIGA:
-Knock knock!
-Who’s there?
-Yoda Lady.
-Yoda Lady who? ”jodeladiho” HmmYouTube.
Dan Levy and Annie Murphy in Schitt’s Creek.

VECKANS GLADA:
Sexy and I know it! Trevor Moran i X Factor USA. YouTube.

VECKANS SÖTA:
Pepparkakshus med glasyr med pensel. withchocolatechips.
Hur din man borde reagera på din matlagning 🙂 ricky_r_simpson
Love Actually turns 20 today! Let’s take a look at the cast then and now. hellomag.

VECKANS FINA:
Dröm-resmål! Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru.
Helt underbart ställe yoga_girl befinner sig på nu!

VECKANS SKRATT:
Woman has hilarious reaction after anesthesia: ”They took my tonsils… and my hat! ”What’s embarrassing about being a warrior, Mom?” YouTube.

VECKANS KOMIKER:
Stand up komiker Matt Rife från USA. mattrife.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Här finns tips på sällskapsspel och hur man bäst förvarar dem överskådligt. tipsochtrix

VECKANS TÅRÖGDA:
Nessun Dorma överraskning emilio.piano och tenortetelman

VECKANS TV:
Jag har sett Hårt väder och Världen sämsta indier med David Batra på SVT. Jag gillar båda och tror att han blir en bra julvärd. Jag brukar inte titta så mycket på tv på julafton mer än Kalle Anka och ibland Karl-Bertil. Men jag tror att man kan se bara julvärdens snack i ett svep i efterhand på SVT Play.

VECKANS BLOGG-TIPS:
Living by W. Weronica.

VECKANS UTTRYCK:
”bare minimum” om män/pappor. Lyssna på realzachthinkshare.

VECKANS FAR:
”Vi var första döttrarna i historien med nära papparelationer. Pappor som tog ut föräldraledighet, läste godnattsaga, pratade känslor, köpte mensbindor och försökte laga mat. Det ni, det är verkligen värt att fira.” / Sara Wimmercranz.

VECKANS TOKIGA:
Slöseri med pengar att åka till rymden… ”Dolly Parton didn’t spend her millions on vanity space travel, she’s spent it putting 150 million books in the hands of children! and honestly, more people should be like Dolly.”

VECKANS SÄMSTA:
”Ryskt abortförbud på gång efter kyrkans påtryckningar.” –Vad läste jag just? Helt vansinnigt. Aftonbladet.

VECKANS POLITIK:
”Gängen använder barn som spelpjäser”
”Att skicka ungdomar på HVB eller SIS är lite som att skicka dom till ett internat för att utbildas som kriminella.”
”Det är fångarna som styr våra fängelser och det finns ytterst få som kommer ur detta som hederliga människor. De unga måste fångas upp innan. Föräldrar måste göras mer delaktiga i ungarnas liv och skola.”
”Du borde bli av med ditt medborgarskap om du begår brott!” Då har du inget som helst skyddsvärde.”
Intressant inlägg (och kommentarer) Monas Universum.

VECKANS WTF:
…”Och så utsätts de gång på gång på gång av män som anser sig ha rätt till kvinnors kroppar och rätt att göra precis vad de vill. Därför att de sitter på pengarna. Så vad säger det om vår jämställdhet och om hur långt vi egentligen kommit i vårt arbete mot mäns våld mot kvinnor? Läs hos Nina Rung.

VECKANS UTROPSTECKEN:
”Hovrätten begick rättegångsfel genom att inte ta ansvar för att ett annat brott hade kunnat bli aktuellt. Det här betyder mycket. Mycket för målsäganden som nu förhoppningsvis äntligen kan få upprättelse. Hon gjorde ALLT ”rätt” och ändå dömdes inte gärningsmannen. Mycket för att allmänheten ska återfå förtroende för rättsväsendet generellt och hovrätten specifikt.” Läs hos Nina Rung.

VECKANS SAMHÄLLE:
”När det är som värst tvingas utsatta arbetstagare att slita för småpengar och under omänskliga förhållanden. Kriminella företag använder metoden för att pressa ned sina priser och slå ut företag med schyssta arbetsvillkor. ”Nu vill svenska myndigheter uppmärksamma situationen genom att presentera Lönetoppen i skuggsamhället – en lista över vilka som tjänar minst i kommunen. – Med denna insats vill vi visa att lön och arbetsvillkor i skuggsamhället är något helt annat än i det vanliga samhället. Vi vill uppmärksamma vad som pågår och få fler människor att vilja bidra till en förändring genom att bara anlita schyssta företag. Vi har tagit fasta på något som man ofta kan ta del av i kvällstidningar, nämligen listor över vilka som tjänar mest i närområdet. Genom att vända på det vill uppmärksamma att det finns människor runtomkring oss som lever under helt omänskliga förhållanden.” Titta här! Resumé.

VECKANS TIPS:
Läppbalsam från Logona.

VECKANS ÖVNING:
”Att finna tystnad och stillhet är en utmaning i dagens urbana och digitala samhälle. Men vi behöver pauser från larm och buller för vårt välbefinnande.” Kurera.

VECKANS CITAT:
”If you knew me before my 20s you never actually knew me. you knew season 1 me. we were severely underfunded and the writing team was going through a lot.” Audrey.

VECKANS BARN:
Tankar om hur barn uttrycker sig när de har varit med om någonting väldigt kul eller när de fått något de verkligen blev glada över! Johanna Baraka vardefull.se

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
”Tacksam till tusen förstås över sjukvård, skola och allting sånt där livsviktigt. Men ibland undrar jag när det är meningen att man ska hinna jobba med tanke på att varje dag bryts upp av något möte och inbokad tid som inte är jobbrelaterat? …”Det är ju som att ha ett helt extra heltidsarbete, men oavlönat och med oreglerad arbetstid.” När ska man hinna jobba? Underbara Clara.

VECKANS FÖRÄNDRING:
”För två år sedan sa jag till mina elever –Har ni några frågor? Förra året bytte jag till –Vilka frågor har ni? Det gjorde skillnad. Idag började jag med att säga –Ställ mig två frågor! Det gjorde de. Och de frågorna ledde till fler frågor.” Andre Sasser evolvedteacher.

VECKANS KLOKA:
Vad du ska säga till någon som klagar och kritiserar dig. Låt dem prata på! Avbryt dem inte med att försvara dig utan låt dem prata klart. Ventilera ut det. Be dem sedan att själva komma med förslag på lösningar. Kolla här hos jefferson_fisher

VECKANS TANKESÄTT:
”Var så mycket dig själv att alla runt omkring dig känner sig fria att också vara sig själva.” / payalforstyle. Instagram-tips: payalforstyle.

VECKANS ORD:
”Hur påverkar omedvetna fördomar (unconscious bias) oss? Begreppet bias betyder partiskhet på svenska. Det används för att beskriva en systematisk snedvridning eller skevhet i bedömningsprocesser som regelmässigt missgynnar vissa grupper. Det sägs att det bara tar en tiondels sekund att forma ett första intryck av någon vi träffar för första gången. Vi har alla omedvetna fördomar.” Läs här: ID.

VECKANS TANKE:
”Jag kommer aldrig att ångra någon som jag hade en fantastisk tid och upplevelse med. Även om vi gled ifrån varandra. Du gjorde mitt liv speciellt vid en viss tidpunkt. Vi växte tillsammans, även om vi sedan växte isär.” / Jay Shetty.

VECKANS KÄNSLA:
”Var med någon som älskar dig högt, öppet, privat och även bakom din rygg.” thedeepconnections.

VECKANS FUNDERING:
Wanted: Självständig, självförsörjande, trygg i sig själv, mentalt stabil, inte vara ”klängig”, ha bra relation med sin familj och sina vänner.

Dagens låt: Peter Johansson – Air

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.