Män…

Bild: Ellen Ekman – Lilla Berlin.

Internationella mansdagen. (klicka på länken) -Så ut och demonstrera då!?! 🙂
Apropå internationella mansdagen 19 november.

Exempel på bra förebild för unga män:
”Atilla Yoldas är en av vår tid viktigaste röster och riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer.” Atilla Yoldas har skrivit ”Mansboken – från en kille till en annan.”

”Vilka undviker att stötta sina manliga kompisar när de mår psykiskt dåligt och behöver stöd?
Vilka hånar och trakasserar homosexuella män, transmän och män som klär sig eller uttrycker sig på ett sätt som är utanför normerna?
Vilka skriker skällsord till män under fotbollsmatcher och slår sönder dem efteråt?
Vilka misshandlar män på nattklubbarna, utanför krogarna, på tunnelbanan, i skolan eller när de i största allmänhet känner sig utmanade?
Vilka slår, skjuter och knivhugger män till döds?
-Inte är det feminister i alla fall!
”Till dig som kallar feminister för ”manshatare”. Som hävdar att de bara vill oss illa.” Läs vidare hos Atilla Yoldas.

”Annars då? Var det kul på matchen mellan ifelfsborg och malmo_ff igår??
…Brandlarm. Uppskjuten matchstart före avspark och mellan halvlekarna. Avbruten match i omgångar på grund av supporters. Nedmonterade skyddsnät. Uppeldade skyddsnät. Fyrverkerier och pyroteknik. Allmän skadegörelse och fara. Så avslutades alltså allsvenskan på herrsidan.” / Peter Rung.

Den typiske mannen som mördar en kvinna. Inte sällan lider männen som dödar en partner av psykisk ohälsa eller ett missbruk. Många av dem har också varit med om något livsomvälvande tiden innan morden – kanske en separation, vårdnads­tvist eller någon annan typ av förlust.”
”En gång vänder han sig till psykiatrin och berättar om själv­mords­tankar. Han börjar söka hjälp: kontaktar sin läkare, vård­centralen och går även och träffar en psykolog. Jag önskar att jag fått någon slags hjälp där. Kanske borde jag ha vänt mig till psykakuten istället. Jag sa till vårdkontakterna att jag var på väg att eskalera. Men det kändes som att de inte lyssnade.” Läs hela berättelsen här Aftonbladet.

”Jobbigast var att inse den kopiösa mängd män som köper sex. Vanliga, medelålders män. Det var en läskig insikt hur omfattande det är, hur sugardejting används som ett kryphål” Serien Köp mina trosor på SVT. Det här med den lyckliga prostituerade tror inte vi på.”

”Fascinerad över att klimatet upplevs som en kvinnofråga. Män är exakt lika beroende av en beboelig planet som kvinnor. Eller av mat att äta och rent dricksvatten. Män är ofta föräldrar, precis som kvinnor. Och män har precis samma behov av att kunna försörja sig även i en fossilfri, när vissa branscher/yrken spelat ut sin roll. Det borde alltså vara högst relevant även för män att engagera sig i hur framtiden kommer att se ut. Men av någon obegriplig anledning verkar den polletten inte riktigt ha trillat ner. Jag tror verkligen att vi är i akut behov av fler män generellt och kanske fler vita män i synnerhet som höjer sin röst för omställning och klimat. Inte minst för att fler vita män lyssnar till vita män.” / Maria Soxbo.

Tillägg 19/11: ”DEN ÄR HÄR NU! Er dag!!! Så nu undrar man ju bara – vart är partyt så att säga? Låt oss höra om alla demonstrationer, träffar och grejer ni styrt ihop! 🙂 …eller ja just ja. Ni var ju tvungna att ordna det själva såatteeeeee…” Läs hela hos Fi Lindfors.

Idag är det även då… Världstoalettdagen 19 november.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.