Årets julklapp / sällskapsspel

Bild: Nilla Tankebubblor 2019.

”För 36:e året i rad utser HUI Årets Julklapp. Intresset för sällskapsspel har vuxit den senaste tiden.”
Det kan säkert finnas en hel del sällskapsspel under granen i år hemma hos folk. Vilka är dina favorit-spel? Jag funderar på vilka jag gillar bäst och kommer fram till att det är frågesport. Jag gillar även festspel, kortspel som t ex Cards Against Humanity eller den svenska varianten Rackare! Andra roliga spel är Ordbox, Yatzy, Uno, Kortslutning. (Det jag gillar minst är strategi-spel.) Spel jag skulle vilja spela, som ser roliga ut, är Ryktet går, När då då?, Med andra ord, Retro, Idiotkunskap, Trivial Pursuit.

Årets medvetna julklapp 2023 är Ett bidrag till en bättre värld.
Det pågår krig, det är ekonomiskt svåra tider, klimatkrisens effekter blir allt tydligare, civilsamhället går på knäna på grund av minskade anslag – det är inte läge att maxa klapparna under granen. Nu behöver vi visa medmänsklighet i det stora och det lilla.
Om det så är att skänka pengar till organisationer som jobbar för att värna barnens rättigheter, klimat eller miljö, eller om det är att ge bort av sin tid. Kanske barnvaktstimmar till den ensamstående eller att dela med dig av din kunskap eller ditt engagemang. Kort och gott: Den här julen ska vi ta hand om varandra och samhället.


…Vi behöver inte vända oss utomlands för att hitta människor som behöver hjälp…

”Ordet barnfattigdom används av forskare för att sammanfatta barns situation i ekonomisk utsatthet. När Majblomman talar om barnfattigdom vill vi samtidigt uppmärksamma problem som hör ihop med övergripande beslut och med samhällets strukturer. Rädda Barnen slår fast att 196 000 barn, eller 9,2 procent lever i barnfattigdom i Sverige idag.” Majblomman.

Det finns också många människor i Sverige som är hemlösa.
”Vi arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration, utbildning och olika typer av boendelösningar. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap.” Stadsmissionen.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

2 kommentarer

  1. Ett av mina favoritspel är Carcasonne, älskar att dra brickor och bygga städer/landskap. Dixit är ett annat favoritspel, men där bör man vara åtminstone 4 men det brukar vara mycket uppskattat att spela i olika sammanhang med olika människor. Perfekt julklappsspel också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.