Trevlig helg / fredagslistan / drömmen

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor juli 2023.

Fredagslistan på en torsdag denna gången.

VECKANS BÄSTA:
Den ultimata drömmen: ♡
att rida!
i havet!
med delfiner!
(utan sadel och utan träns, i varmt bikini-väder.)
Kolla in detta: Kate my pilbara equestrian life.
Karratha är en stad regionen Pilbara i västra Australien.

VECKANS ORD:
Equestrianism commonly known as horse riding (Commonwealth English) or horseback riding (American English), includes the disciplines of riding, driving, and vaulting. Wikipedia.

VECKANS SKRATT:
”Min fru säger att jag har två stora fel: 1. Jag lyssnar inte 2. Någonting annat.”
”Argumentera med en kvinna är som att läsa det finstilta i ett datorprograms licensavtal, tillslut så bara struntar du i allt och klickar på I agree.
zahir_0092

VECKANS GARV:
Ryan Gosling och Harrison Ford blir intervjuade av Alison Hammond 2017. YouTube.
”How do you find your KENergy? Look no further. You are KENough! 🙂 filmrefined.

VECKANS FILM:
Margot Robbie shares which viral video made Ryan Gosling perfect for ”Barbie.” YouTube. Like ”I’ll be over here with my pink sunglasses.”

VECKANS TV:
Filmen The wolf of Wall Street från 2013. Det har inte blivit av att jag har sett den förrän nu. Att jag såg den just nu var för att Margot Robbie är med i den. Det är en film som baseras på en verklig person, Jordan Belfort, spelad av Leonardo DiCaprio. Läs mera om hur det gick till när de filmade! Helt otroligt! LadBible.

VECKANS ROLIGA:
Trolleritrick utfört av barn 🙂 stevemaraboli
Härlig dans med barn! / masakakidsafricana

VECKANS TÅRÖGDA:
En av de bästa känslorna i världen är när du kramar någon du älskar och de kramar dig tillbaka ännu hårdare. ♡

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Note to self: för din mentala hälsas skull, ta blandade signaler som ett nej. Obeslutsamhet är också ett svar. / thepositiveminds

VECKANS MILJÖ:
”Värmeböljorna hade varit ”nästan omöjliga” utan mänsklig påverkan på klimatet, enligt en ny studie från forskningsnätverket World Weather Attribution. Väderfenomenet El Niño har haft en viss påverkan, men studien menar att det främst är människor som påverkat klimatet.” SVT.
Och här är är ett klipp om bränderna i Grekland från SVT som känns bättre gjort än kvällstidningarnas clickbaits

VECKANS TANKE:
”När människor, på film, pratar om att resa till det förflutna oroar de sig för att radikalt förändra nuet genom att göra något litet. Men knappt någon i nuet tror att de verkligen radikalt kan förändra framtiden genom att göra något litet.” (t ex att göra något för miljön.) / Just shower thoughts.

VECKANS SÄMSTA:
Hur media rapporterar om saker… Koranbränning vs mindre viktiga händelser? ”10-årig flicka i Irak mördas av sin pappa på grund av en Tiktok-video utan hijab.” Att pappor dödar barn är så mycket värre än ett bokbål!! Läs hos MonasUniversum.

VECKANS POLITIK:
”Att vråla aggressivt och orsaka kaos är sällan ett tecken på att man har moraliskt rätt. Den som har sunda motiv och rätt i sak behöver inte försöka skrämma någon till tystnad. Därför är det angeläget att istället debattera dessa gruppers grundtankar, blottlägga deras intolerans, och fortsätta hävda yttrandefriheten som en grundsten i ett öppet samhälle.” Muslimskt våld visar att yttrandefriheten måste försvaras. Världenidag.
”Utländska krav på förändringar i Sverige stannar inte vid koranbränningar. Kritik riktas också mot Sverige för en rad andra frågor. Därför ska vi inte låta teokratier påverka våra lagar.” SvD.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Vi blir ledsna av att extrema människor ägnar sig åt koranbränningar. Men i stället för att reagera känslomässigt måste vi förbli vaksamma på vilka krafter som ligger bakom dem. En man brände en koran i USA 2011. Men jag minns inte att några länder krävde att USA skulle inskränka sin yttrandefrihet. Nu, tolv år senare, ställs sådana krav på Sverige.”
”Det gäller att komma ihåg att det finns krafter som har ett intresse i att destabilisera Sverige och skapa motsättningar mellan olika grupper.” SvD.
”Bland annat ryska aktörer sprider felaktiga påståenden om att det är Sverige som stat som beviljar och står bakom koranbränningarna.” SVT.
”Var finns de som lika högljutt vill stå för det motsatta – det inkluderande och öppna samhället? Problemet med den svenska yttrandefriheten är inte att den utnyttjas för mycket. Problemet är att vi utnyttjar den för lite.” DN.
Yttrandefrihet handlar om att rätten att säga, skriva och tycka vad man vill.
…men att bränna?? När det gäller bränder borde någon annan regel träda in….?
”Det är olagligt att göra upp eld på offentliga platser. Det gäller alltså inte bara koraner utan man får inte heller tända eld på en stol på offentliga platser. Så bränn inga saker på allmän plats i Finland.” Omni.

VECKANS BOK:
Om en syster av Marcus Jarl. Norstedts. Jag läste om honom i Ica kuriren. Marcus Jarl jobbar på som specialistsjuksköterska neonatalen på Södersjukhuset i Stockholm. Men inte längre heltid, eftersom han nu även är författare. Vårdfokus.

VECKANS STIGMA:
”Om du gör abort finns det ett stigma. Om du har ett barn utanför äktenskapet eller som tonåring, finns det ett stigma. Om du gifter dig och inte får barn, finns det ett stigma. Det är nästan som att det inte handlar om bebisarna, utan det handlar om att döma kvinnor och kontrollera deras beslut…” / Sarah Olson

VECKANS FEMINISM:
”Män smickrar gärna sig själva med att vara lösningsorienterade, till skillnad från kvinnor då som bara vill flamsa runt och ”prata känslor” istället för att diskutera konkreta lösningar. Sånt orkar man ju inte lyssna på. …”Ännu bättre är såklart om han lyckas få kvinnan att komma fram till att problemet som behöver lösas i själva verket är hon själv, hennes bekräftelsebehov i det här fallet. Då kan han lämna det till henne att lösa det”… Läs hela hos Fanny.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”När du känner dig arg eller överväldigad kommer tårarna att strömma till dina ögon. Så många människor ber om ursäkt för att de gråter eller känner skam… Tårar är din kropp som försöker hjälpa dig. Det är vår kropps naturliga impuls att självreglera. / the.holistic.psychologist

VECKANS HÄLSA:
En bra dag innehåller en promenad, ett träningspass, ett meningsfullt samtal och en stund av djupt fokuserat arbete.

VECKANS FUNDERING:
Att vara i nuet och uppleva saker som sedan blir minnen. Att fokusera på att vara där och uppleva det! …istället för att fota och filma det. (Så klart man kan ta fram kameran men inte hela tiden.) ”Skapa minnen, skapa content” förstör ju hela upplevelsen. Särskilt om det tar fokuset från själva upplevelsen.
Och det faktum att barn upplever små triviala saker som helt fantastiska! De behöver inte utlandsresor. Det räcker med att titta på insekter i trädgården, klappa en katt på promenaden, gå till en lekpark eller badstrand. De gör så mycket för första gången, som är nytt och lärorikt för dem (men som vi kanske tycker är trist?) Sakta ner! Gör saker i barnens takt och gå de där långsamma promenaderna med dem där de ska lyfta på varje sten och titta på varje myra.
”Att man måste konsumera för att ”skapa minnen”, när minnen ju i själva verket skapas helt av sig själva.” Apropå vad Fanny skrev om Kardashians och influencerskulturen överlag.

VECKANS INSIKT:
”Högkänsliga människor låter sig inte luras av ord och utseende. De märker subtila förändringar i din energi, tonfall, ansiktsuttryck och kroppsspråk.
De märker dålig energi, bullsh*t, konstiga vibbar och lömsk skit.
De svarar på dina avsikter snarare än dina ord.” / Juliet Lima.

VECKANS TANKESÄTT:
Prova leken ”Tyvärr-Lyckligtvis” för att hjälpa dina barn att hitta en balans mellan ytterligheterna. I varje situation kan man hitta både negativt och något positivt. Försök att inte släta över det negativa utan att ha pratat lite om det först. Avsluta sedan med något positivt. Läs mer här biglifejournal.

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
”Vi är sju personer, ofta fler, inräknat barnens vänner och partners. Det var det här jag drömde om. Det skulle låta mycket, springas runt, vara rörligt och livligt. Jag drömde hela barndomen om en bullrig familj och nu drömmer jag om att vara ifred. Läsa långa texter i dyra märkesmorgontidningar, äta blond grapefrukt med manglad linneservett i knät, långkokt gröt med otillgängliga nötter och färska bär. Jag ser mig ofta omkring och tänker att det ser för jävligt ut. Sen säger Joachim att jag sa det högt och att jag inte kan svära huset rent. ”Nej, nu tar vi ett ryck här”, så brukade mamma säga. Mamma blev städsur och så skärpte vi till oss och sparkade in allt under sängen och sen öppnade hon dörren och sa: ”NU börjar det likna nåt” och sen blev hon städglad.” / Malin Wollin i sitt sommarprat. Lyssna eller läs hela här! Gör det! 🙂

VECKANS CITAT:
”Jag ska visa dem, tänkte jag då… ”Den bästa hämnden är att leva väl. En lycklig människa är en människa fri från tankar om vilka som ska minsann ska visas vad. Kan en lycklig människa vara hämndlysten?” / Malin Wollin
”Mamman skrattar till, stryker barnet över håret från pannan och bakåt, lika hårt som hon gör på katten så att kattens ögon sticker ut, sen lovar hon att pappa inte är ledsen.” Lyssna på Malin Wollins sommarprat 🙂
”Du är aldrig lyckligare än ditt olyckligaste barn.” / Malin Wollin

VECKANS KLOKA:
”Ta för vana att inte hålla någons förflutna emot dem. När någon arbetar hårt för att växa och förändras till en bättre person, låt dem visa sig som den personen.” / LewisHowes.

VECKANS VISDOM:
”Alla stormar kommer inte för att förstöra ditt liv, vissa kommer för att rensa din väg.
”Bli aldrig en fånge i ditt förflutna, det är bara en läxa inte ett livstidsstraff.
”Förlåt människor, när du förlåter blir du fri. När du släpper taget kommer du att börja växa. / Buddhafeedly

VECKANS TÄNKVÄRDA:
I may have a wild soul, but I’m a lover of simple things and quiet places. / myspiritualpath

VECKANS KÄNSLA:
”När jag känner att jag inte blir lyssnad på slutar jag bara prata. Det är inte den bästa egenskapen men jag sparar hellre min energi för samtal med människor som aktivt lyssnar på mig. / ambitiousvision_

VECKANS NILLA:
Mitt mål är inte att få medhåll. Mitt mål är att ge människor nya perspektiv.

Dagens låt: Will Young – Leave right now

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.