Träning för att må bra

Tänk inte ”Jag åt en bulle till fikat idag och nu måste jag jogga x kilometer för att bränna x kalorier.” Tänk istället ”Jag ska börja att äta nyttigare mellanmål och dra ner på bullar, kakor, godis och socker.”

Det du tränar på det blir du bra på. Om du styrketränar blir du stark, om du konditionstränar får du bra kondition. Om du tränar på balans och rörlighet så blir du bra på just det. Om du gör det regelbundet och på rätt sätt m.m.

”Man kan inte träna sig ner i vikt. Träna ska vi inte göra för att gå ner i vikt – utan för att vi mår bra av det. Vi blir gladare, friskare och lever längre. Professor Herman Pontzer förklarar varför och ger oss senaste forskningen om förbränning. Bränn : den nya kunskapen om hur vi förbränner energi av Herman Pontzer. MåBra och läs på Smakprov!

”Nej, du ska absolut INTE sluta träna, det är livsviktigt! Men om ditt främsta mål med att harva runt i motionsslingan, slita på gymet och lyfta vikter hemma i vardagsrummet är att tappa överflödskilon, då kan du bli rejält besviken. ”Trots detta vill Herman Pontzer inte att vi ska tro att träning är helt meningslöst för den som vill hålla vikten eller tappa några kilon: – Om du är väldigt stillasittande påverkar det hjärnans aptitreglering och mättnadskänsla. Då äter du för mycket och ökar i vikt.” Hälsa.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.