Trevlig helg / fredagslistan / Sager

Trevlig helg
Bloomingville 2018.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Helgen är här.

VECKANS GAG:
Rita en bil.

VECKANS TV:
Melodifestivalen imorgon!

VECKANS BLOGG-TIPS:
Vardagens Mysterium av Matilda.

VECKANS ORD:
”Serien av baklampor med dynamisk blinkers är en stor nyhet och en efterfrågad funktion på marknaden. Den dynamiska funktionen innebär att dioderna tänds en efter en och bildar ett flytande homogent ljusflöde. Effekten är framträdande och bidrar till ett tilltalande och modernt intryck av ditt fordon.”

VECKANS SÄMSTA:
Glass som smakar frukostflingor… ”Det här handlar om hur Big Food, Unilever i det här fallet, tänker kring hur man utvecklar nya produkter. Det som gör mig så upprörd är den totala avsaknaden av ansvar för hur många människor som redan har det svårt få i sig bra mat, och det gäller inte minst barn, där frukosten är avgörande för att de ska klara av sin dag.” Johannes Cullberg.

VECKANS MILJÖ:
”I veckan slogs ett dystert rekord – aldrig tidigare har den uppmätta globala havsisen vid polerna varit så liten som nu. Det handlar om den is som flyter på havet och som växer och minskar med årstiderna.” Aftonbladet.

VECKANS FUNDERING:
Sverige borde vara mer som Finland.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Vi kommer inte se någon koranbränning i Finland likt den i Sverige. Polisstyrelsen konstaterar att man inte kan godkänna protester som det här eftersom de bryter mot finsk lag. Att bränna koranen skulle räknas som brott mot trosfrid, uppger Polisstyrelsen för STT. Polisen säger att man inte får bränna eller på annat sätt vanhelga skrifter som är heliga för trossamfund i Finland. Om någon gjorde det här i offentligheten skulle det därmed utredas som ett brott. yle.

VECKANS FEMINISM:
”Sager var en av Sveriges första feminister. Hon är också känd som den kanske första kvinna i Sverige som anmälde ett våldtäktsförsök och vann målet i domstol (år 1848). Våldtäktsmålet, det så kallade Sagerska målet, var mycket uppmärksammat av hennes samtid.” Wikipedia.
”Sexuella övergrepp har varit förknippade med skam genom historien, och förövaren har ofta sluppit straff när ord stått mot ord. Sophie Sager pratade öppet om våldtäkt och gick till domstol för att få förövaren dömd. Det väckte stor uppmärksamhet när hon anmälde brottet och gjorde andra uppmärksamma på det stora problemet med sexuellt våld.” Stockholmskällan.

VECKANS CITAT:
Att kommunicera man och kvinna. ”Processen handlar ofta om att män bör lära sig att lyssna utan att försöka röja undan problemet, och kvinnor bör förstå att det finns mycket att lära sig av den maskulina strategin att släppa taget och gå vidare.” Malena Ivarsson skriver läsvärt i Aftonbladet Söndag.

VECKANS HÄLSA:
”I sin nya bok, Bränn – Den nya kunskapen om hur vi bränner energi, förklarar han varför träning är livsnödvändigt och bra, men inte för viktminskning. Man kan inte träna sig ner i vikt. Träna ska vi inte göra för att gå ner i vikt – utan för att vi mår bra av det. Vi blir gladare, friskare och lever längre. Professor Herman Pontzer förklarar varför och ger oss senaste forskningen om förbränning.” MåBra.

VECKANS TANKESÄTT:
”Hur kommer man igång med sin träning? Det tråkiga svaret är att det inte finns några genvägar. Det är bara att göra det ändå. Ungefär som att man betalar sina räkningar varje månad fast man inte har lust. Det är något som man bara gör. Som bonus mår man bättre.” Hanna.

VECKANS CITAT:
“Grief never ends … But it changes. It’s a passage, not a place to stay. Grief is not a sign of weakness, nor a lack of faith. It is the price of love.”

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Most people don’t really want the truth, they just want a constant reassurance that what they believe is the truth.

VECKANS TANKE:
An unhealed person can find offense in pretty much anything someone does. A healed person understands that the actions of others have nothing to do with them.

Dagens låt: Vicki Vox – Only way is up

2 kommentarer

  1. Men vad roligt att hitta mig själv på listan! 🙂
    Glass som smakar flingor lät skumt… Själv förstår jag inte de här kakdegs-glassarna. Glass och kakor är två olika och goda saker som bör hållas åtskilda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.