Fem en fredag / Paus

Bild: Ashley Sara Dekam. Craving 4 more.

”Benen upp mot väggen. Denna yoga-asana är bra för nybörjare. Man behöver en vägg för att utföra den, men den har väldigt intressanta resultat för hälsan. När man befinner sig i en inverterad ställning kommer blodet att kunna cirkulera enklare. Detta lindrar stress och hjälper dig att somna om du stannar kvar i denna ställning under minst fem minuter. Viparita Karani är väldigt enkel att utföra. Du lägger dig bara ner med ryggen mot golvet. Dina höfter och dina ben raka mot väggen. För att hålla balansen bättre kan du placera dina armar vid sidorna.” / Fyra yoga-asanas för att sova bättre. Utforska sinnet.

Fem en fredag v.4 Paus

 1. Vad har du just nu för favorit-mellis?
  Jag behöver tips på mellanmål.
 2. Vad gör du för att stänga av, om bara för en stund?
  Blundar. Till exempel när jag kommer hem från jobbet och byter från jobbkläder till myskläder, då lägger jag mig under täcket i ett mörkt sovrum i tio minuter. Eller så lägger jag mig på rygg med benen upp längs väggen. Andra bra saker för att skifta fokus eller koppla av en stund är att ta en promenad, komma ut i friska luften.
 3. Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk?
  20-40 minuter. Det är väldigt olika. På jobbet går det som bäst på förmiddagen. Det går även bättre om jag varvar mellan att sitta, stå och gå. Om man sitter ner och jobbar med något så kan man ställa sig upp en liten stund då och då, för att hålla cirkulationen igång. ”Ta en kort paus på jobbet varje halvtimme, då du går runt lite. Avbrotten behöver inte vara längre än två minuter i taget för att de ska ha en positiv effekt på cirkulations­systemet.”
 4. Vad behöver du återuppta?
  Goda matvanor. Och att höra av mig och ses oftare med mina vänner.
 5. Vad behöver du pausa?
  Jag behöver pausa i januari. Men snart kommer ljuset och orken tillbaka.

2 kommentarer

 1. Tack för tipset, ska testa att lägga mig med benen mot en vägg.

  När jag är på kontoret jobbar jag alltid ståendes vid mitt skrivbord. Så van vid det nu att det känns jättekonstigt att veva ner stolen och sitta. Men tyvärr jobbar jag mer hemifrån än på kontoret… Jobbar just nu i ett galet högljutt kontorslandskap där kollegorna har teamsmöte med hörlurar vid sina skrivbord, men de hör inte själv hur högljudda de är när de pratar med lurar på öronen… Och har de inte teamsmöten så tjattras det konstant mellan skrivborden. Har jag månne blivit asocial och extremt ljudkänslig sen pandemin..? Eller är det åldern…? Hrm…

  Trevlig helg på dig! 🙂 Jag smälter fortfarande alla tänkvärdheter i ditt förra inlägg. Tack för att du delar med dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.