Söndag / pepparkakor / Coogee

Söndag i punktform

December
Det har blivit julmånad. Jag tittar på julkalendern på tv. Sonen öppnar sin chokladkalender. Dottern har också en där hon öppnade första luckan på första dagen av sommarlovet. Hon har jobb på en go kart-bana!

Pepparkakor
Igår var vi hos svärisarna. P valde ut gran tillsammans med sin pappa. Det var lite snö på marken. (Idag lite till.) Sedan var det dags att baka pepparkakor! Detta året var sonen och flickvän med och gjorde bockar och grisar.

Coogee
Dottern besökte en ny strand idag som hon inte varit på tidigare. Coogee ligger längst söderut av de stränderna hon har varit på. Trappan som finns där är en halvcirkel som just nu är målad som en regnbåge. Mycket folk på söndagar.

4 kommentarer

  1. Mysigt plocka ut sin egen gran. När vi flyttade till huset vi bor i, fanns det en rödgran i trädgården. Lite udda kan tyckas, men den hade nog inte stått där särskilt länge för den var ganska liten. Men jisses vad den växte! När den var i ”julgranshöjd” bestämde vi oss för att hugga den. Och ställa in den i huset som det årets julgran. Häftig känsla.

    1. Ja det är en fin tradition att gå ut i skogen! Vi brukar vara med alla och göra det, men det blev lite ont om tid denna gången. Extra fint var det 2010 när det var mycket snö. Detta året behövdes inga snökedjor på traktorn…

  2. Så fint att gå ut i skogen och hämta in gran. Vi kör med plastgran. Längtar efter snö. Vi har rejält med minusgrader så jag hoppas på att snön snart kommer och då också ligger kvar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.