Trevlig helg / fredagslistan / fika

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
”Nu är det dags att frossa i svenska primörer. När råvarorna är nyskördade smakar de inte bara bättre – de är dessutom billigare och bättre för miljön. Här är den färska maten du ska passa på att njuta av just i juni!” Land.

VECKANS GAG:
Från blomma till jordgubbe!
Dial Up Sound – Spectrogram.
Hej! med ögonbrynen.

VECKANS SÄMSTA:
”Var tysta, ingen kommer ändå tro er. Var tysta, det kommer inte vara värt det. Var tysta, annars möts ni av vår kulturs vrede.” …”Det faktum att domaren i det här fallet tillät rättegången att sändas är ”det enskilt värsta beslutet som har fattats, inom ramen för frågor som rör våld i nära relationer och sexuellt våld, i modern tid. Det har konsekvenser långt utöver det här enskilda fallet”.. När dammet från den här rättegången har lagt sig hoppas jag att skammen hos de som så lättvindigt spridit kvinnohatisk propaganda väcks”. Läs hela texten av Irena Pozar i Expressen.

VECKANS FEMINISM:
Tidningarna måste skriva rätt rubriker! ”För varje gång männen som dödar förblir osynliga kan våldet fortfarande hävdas vara ett kvinnoproblem och inte ett mansproblem. Ord spelar roll. NinaRungs.

VECKANS SNACKIS:
I Sverige bjuder vi gärna på spontan-fika. Ungarna kan få saft och bulle eller en glasspinne, som de flesta barnfamiljer har hemma. Men ska man bjuda på middag kräver det oftast lite mera planering. Det beror på hur många extra maten ska räcka till och är det köttfärssås eller små bitar av laxfilé man har just den kvällen. Tar barnets kompis hinten om att ni vill ha familjetid och går hem och äter istället för att vänta på rummet?

VECKANS MILJÖ:
”En orsak till att vi befinner oss i en kris är att det har pågått ett helt hämningslöst ”unnande”, på alla fronter, i många år. Så kan vi inte fortsätta, om vi vill ha en planet att bo på. Det är fakta”. …Men, det är inte bara flygresor och fast fashion som kan kallas unn. Här kommer några exempel på saker att unna sig. Läs hos Maria Soxbo.

VECKANS ORD:
PFAS är en förkortning för per- och polyfluorerade alkylsubstanser. De kallas även per- och polyfluorerade ämnen, och högfluorerade ämnen. PFAS är ett relativt nytt begrepp och fortfarande kan man hitta ord från förr, som “fluorkarboner” och “PFC “när företag pratar om PFAS”.
”Halterna av PFAS i dricksvattnet runt om i Sverige ligger under Livsmedelsverkets gräns. Men den gränsen är otidsenlig menar experter som vill se en gräns på 10 nanogram per liter istället för dagens 90. Det här är farliga ämnen och därför måste gränsen vara så låg det bara går”. 4health.

VECKANS HÄLSA:
Vilket kost ska jag äta? Nillas kitchen.

VECKANS INSIKT:
”Sluta var så känslig” ”Det var väl inte så farligt” ”Du ska då alltid hålla på!” eller Jag finns här för dig. Vad kan jag göra för dig? Jag förstår att du har det jobbigt just nu. medvetenforalder på instagram.

VECKANS BOKTIPS:
”Många tror att menopausen kommer för att äggen tar slut men det stämmer inte, även om det innebär att vi slutar ägglossa. Det som händer är att äggstockarna slutar svara på hypofysens rop. Vävnaden blir gammal och receptorerna i äggstockarna klappar ihop i respons till det biologiska åldrandet, oavsett hur många ägg som kanske finns kvar.” Fertilitetsförståelse av Jenny Koos.

VECKANS VISDOM:
”Maturity is: The ability to stick with a job until it’s finished; The ability to do a job without being supervised; The ability to carry money without spending it; and The ability to bear an injustice without wanting to get even.”

VECKANS CITAT:
”Love does not consist in gazing at each other, but looking outward together in the same direction.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”The problem today is people don’t cherish good people, they try to use them.

VECKANS FUNDERING:
”Why do people want easy solutions to hard problems? ”Why is it when some people are offered solutions to their problems, they respond with more excuses? — They do not truly want the solutions because it means they have to take responsibility and change. People would rather complain and stay the same.” Quora.

VECKANS TANKE:
Maj är favoritmånaden och det var jobbigt att bläddra blad till juni. Men juni är ju också fin och juli men sedan räcker det 🙂 Då kan vi börja om på maj igen. Jag vill inte att det ska vara mörkt när jag ska köra till och från jobbet.

Dagens låt: Joy Crookes – When you were mine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.