Varje dag är kvinnors dag

Jessica Hallbäck.

”Varje dag är kvinnors dagar. Världen runt. Överallt. Vi har en uppgift att fortsätta det arbete som påbörjades av de som gick före. Vi som inte blir dödade för att vi använder våra röster måste göra det. Vi är alldeles för tysta! Vägen är lång, avgrunden oändlig. Jämlikhet är inte en åsikt. Det rymmer allt – från att ges samma möjligheter, slippa vara rädd på vägen hem, få gå i skola, lika lön, slippa bli dödad, våga leva fullt ut, bestämma över våra egna kroppar, slippa bli diskriminerade, slippa våld och förtryck. Världen över. Varje dag. Och att slippa sända våra söner, bröder, pappor ut i krig som skapas av en patriarkal struktur som måste krossas. Utplånas. Ingen är fri förrän alla är fria. There is a new dawn coming”. / Eva Röse.

Dagens låt: Grace Davies – Just a girl

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.