Förhöst / Höstdagjämningen

forhost
 
När det har varit Hösttemperaturer (Dygnsmedeltemperatur under 10,0°C) i 5 dygn så blir det höst. Just nu är det hösttemperaturer här men det har inte varit det i 5 dygn ännu. Däremot så står det Höstdagjämningen i kalendern idag.

”Året delas in i fyra delar som avgränsas av de fyra astronomiska hörnen: 1. Vårdagjämning (20/21 mars). 2. Sommarsolstånd (20/21 juni). 3. Höstdagjämning (22/23 september). Vintersolståndet (21/22 december).”
https://illvet.se/naturen/arstider/hostdagjamning-betyder-farval-till-sommaren


Dagens låt: KLP – Never be the same

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.