Trevlig helg! / fredagslistan / höst

helg

fall
  Bild: Julie Terekhin

Fredagslistan på en lördag.

VECKAN VÄDER:
Det är Höstdagjämningen på söndag. Det har inte hunnit att bli höst enligt årstidskartan ännu (Dygnsmedeltemperatur under 10°C 5 dygn i följd). Men det är defintivt höstväder denna helgen med regn och blåst!

VECKANS BÄSTA:
Jag började på Yoga Slow i måndags.
Jag behövde starkare glasögon, trist. Men skönt att ha rätt styrka igen.

VECKANS TV-SERIE:
Helt klart Mia Skäringers program Kroppshets på svt!
Det som Amie Bramme Sey (Seinabo Seys halvsyster) säger 23.30 in i programmet är det stora problemet. ”Samhället vill inte att kvinnor ska älska sig själv och vara fria.” Tänk så mycket pengar industrin tjänar på missnöjda kvinnor. Vi tror att vi behöver smink, hårfärg, hårborttagningsmedel, bantningspulver, skönhetsoperationer, m.m.

VECKANS 9GAG:
Denna rätta helgkänslan!
Supersnyggt ritat med djup.

VECKANS TRÄNINGS-TIPS:
Lär dig sitta länge i squat-positionen. ”Rörligheten i höfter, knän och anklar ökas. Detta är viktigt för stabilitet och balans. Bristande rörlighet är en av de främsta orsakerna till skador. Magen och tarmarna mår extra bra! Tarmar masseras naturligt när magen trycks ihop, vilket i sin tur leder till att matsmältningen förbättras. Vid toalettbesök är det extra viktigt inte sitta i 90° vinkel.”
”Efter ett tags övande kommer du kunna sitta på huk bekvämt oh avslappnat, utan att anstränga vadmusklerna. Det är då du sitter i en vilande position. Vår naturliga grundposition.”
https://ceciliafolkesson.se/2016/09/20/squat-positionen-naturlig-och-superviktig/

VECKANS HÄLSOTIPS:
Många får kroniska besvär på grund av bakterier från rotfyllningar. Besvär som sedan leder till inflammationer och sjukdom.
https://kurera.se/rotfyllning-huvudorsak-till-cancer-och-hjartsjukdom/

VECKANS TANKE:
Jag vill vara fri! Bryta normer! Jag tänker i alla fall att jag ska sluta att färga håret, och jag behöver inte smink. Alkohol behöver jag inte heller.


Dagens låt: Felix Sandman & Rhys – Starfish

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.