4 port ris, gärna basmatiris
½ citron
½ kruka basilika
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör och olivolja
salt och svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk rosmarin
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl svarta oliver
½ citron
½ kruka basilika
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 msk smör och olivolja
salt och svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk rosmarin
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl svarta oliver
Så här gör du:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj och finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka basilikan.
Bryn kycklingen i matfettet i en stekpanna, salta och peppra.
Blanda ner grädde, pressad vitlök, buljong, rosmarin och citronsaft i pannan. Låt koka utan lock ca 5 minuter.
Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Rör ner citronskal, oliver och basilika. Servera grytan med riset.