Bountyrutor ca 24 st
Botten:
3 ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm:
225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (ca 200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
½ msk olja
Gör så här:
1. Satt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
4. Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet.
5. Smörj och bröa en långpanna, ca 24 x 30 cm.
6. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min.
7. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos.
8. Kyl kakan i frysen i ca 30 min när den svalnat efter gräddningen. Bred på kokoskrämen på chokladbotten.
9. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner oljan. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Förvara kakan i kylskåp.
Recept: https://tidningenhembakat.se/2012/11/08/lindas-bountyrutor/
Jag hade en panna som var 24×30 cm, men jag skulle nog haft en större form eller halverat receptet, för mina kakor blev lite väl höga. Men det gjorde inte så mycket, för de är ganska så saftiga. Jag halverade kokoskrämen. Av chokladen, Marabou mjölkchoklad, tog jag ca 150 gram (och olja hoppade jag över). Så fördelningen blev ändå bra. Jag får se hur jag gör nästa gång. Supergoda kakor!
Dagens låt: Passenger – Let her go
Jösses så gott det ser ut. De där receptet måste jag nog spara!
Ha en fin dag!
Kram, Jenny
De ser riktigt goda ut, tack för receptet 🙂
Mmm, det ser riktigt gott ut det där. Definitivt något som vi gottegrisar här hemma borde testa. Tack för att du delar med dig.:)
Kram Lotta