Anna Karenina

karenina
Anna Karenina är en roman av Lev Tolstoj. Romanen publicerades i periodiska skrifter 1873–1877, första svenska översättningen gavs ut 1885. Boken har filmatiserats flera gånger, bland annat med den svenska filmstjärnan Greta Garbo i titelrollen.” Filmen från 2012 har Keira Knightley som Anna Karenina. Hennes man Karenin spelas av Jude Law, med skägg. Anna Karenina inleder en kärlekshistoria med officeren Vronskij, som spelas av Aaron Taylor Johnson.

Svenska Alicia Vikander spelar Kitty som är Annas brors frus syster. Levin spelas av Domhnall Gleeson (Bill Weasley i Harry Potter). Michelle Dockery (Mary i Downton Abbey) spelar Prinsessan Myagkaya. Det är många kända namn.
Detta välgjorda teatraliska kostym-drama var någon jag gillade mycket.
Jag är glad att jag gick och såg den här filmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.