Fasters grönkålspaj med valnötter

grönkål

Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Stuvning:
1 paket frusen grönkål
1 gul lök
½ tub ädelost
2 buljongtärningar vitlök/persilja
2 tomater
2-3 dl grädde
valnötter

Gör en deg som du låter vila i kylskåp 20-30 minuter. Klä sedan en pajform med degen och förgrädda den ca 10 minuter 220°C.
Fräs grönkålen i smör. Bryn lök. Lägg i ädelost och finhackade tomater och buljong. Häll i grädde. Lägg stuvningen i pajskalet och strö över hackade valnötter och ha den i ugnen en liten stund.

Detta är fasters goda påhitt till julbordet i år!
En liknande paj, fast med äggstanning, finns här: Ica.se.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.