Jag har inget tvättberg!

Jag har nästan aldrig högar med kläder som ska vikas eller strykas eller läggas in garderoben. (Det hör man ju talas om annars att folk har) Jag har ingen tvättstuga.
Vad jag har är en stor tvättmaskin och en torktumlare i badrummet på övervåningen. Där finns inga bänkar och inga hyllor mer än skötbordet att lägga och vika tvätt på. Tvättkorgarna har jag i garderoben/förrådet som finns på övervåningen. På övervåningen finns även alla sovrum.

Så när jag har tvättat så torkar kläderna i torktumlaren och/eller på galgar på duschdraperistången (duschar gör vi oftast i badrummet nere. utom när vi ska använda badkaret som finns uppe) och på en ställning avsedd för galgar. eller på torkställningen som jag brukar vika ut någonstans där den får plats och där sonen inte kommer åt den. oftast i vårt sovrum.

Sedan så lägger jag in kläderna i garderoben i backar eller på galgar.
Någon gång ibland så stryker jag lite med och det skulle behövas. Inte så ofta.
Förr strök jag i stort sett allt hela tiden men det har minskat för varje barn kan man säga. Fast jag gillar att stryka, det är kul, och avkopplande.

Nu har jag i o f s inte något jobb heller. Hade jag haft ett heltidsjobb så hade nog tvättningen sett lite annorlunda ut. Men jag tror nog att jag kommer att få undan ganska så snabbt ändå. Jag har ju inget tvättrum att gömma undan kläderna i, utan de måste in garderoberna på en gång.

Förresten så har jag en tvättmaskin med funktionen att man kan ladda och programmera den för att starta 19 timmar senare. Så om man fixar det vid nio på kvällen så kan man ha tvätten klar att hängas upp dagen därpå när man kommer hem från jobbet. (beroende på vad man får för jobbtider med såklart, men som exempel) då går det ju undan lite. Jag gillar inte att tvätta sent på kvällarna, inte efter att barnen har lagt sig. (Vi sover ju somsagt på samma plan som tvättmaskinen)
Ägna hela helgerna åt att passa tvättmaskinen är inget kul.

Vi har inga jättemängder med tvätt heller tror jag. Vi kan oftast ha samma byxor t ex ett par dagar i rad. och någon liten fläck är inte hela världen…
(underkläder och strumpor läggs i tvättkorgen efter en dag och tvättas alltid i 60 grader)

Jag har förresten hittat ett bra och miljömärkt tvättmedel på granngården, det heter ocean bastvätt. Det finns även blektillsats och fläckspray.
Sköljmedel använder jag inte, tycker att det är en onödig produkt.
När det gäller fläckborttagning har jag som småbarnsmorsa provat på det mesta. Någonting som är både bra, billigt, drygt och miljövänligt är en citronfläcktvål från Ullrike.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.