
Eriksberg i Blekinge. Safaripark, hotell och restaurang. Detta är verkligen värt ett besök! Så fin natur och djur i ett naturreservat på 925 hektar i Blekinges skärgård. Här strövar visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar och mufflonfår. Vi åkte på safari i buss med guidning och det var väldigt lärorikt. Vi fick höra om platsens historia. 350 år tillbaka i tiden låg här en by som hette Mara och i byn låg tre relativt stora gårdar. Zoologen, författaren och naturfotografen Bengt Berg (1885- 1967) började hägna in gården tack vare sin forskning på kronhjorten. (Följ länkarna för att läsa mera.) Och det pratades bland annat om våtmarker, skogsbad och phytoncider!

Det växer röda näckrosor i Färsksjön. Det blommar just nu! (Jag försökte mig på att fotografera genom bussens fönster) Det är så vacker natur här med med stenar, klippblock, lövträd. Vi hade tur med vädret också.



Det är designduon Bernadotte och Kylberg som har designat tre unika sviter på Eriksberg Hotel & Natures nya hotell Arken. De heter himmel, skog och urberg. På bilderna syns glimtar från skogen. Otroligt genomtänkt och välarbetat. (Nere till vänster en stor sten som formats till en sittbänk.)




I säteriet finns restaurang Havsörnen. Vi fick kockens val som denna kvällen var följande. Förrätt: Vitsparris i variation med knaperstekt hjortisterband och Hollandaisesås. Huvudrätt: Kron- och dovvilt från Eriksberg med gulbetsgalette, ramslök och lök i variation. Dessert: Pavlova med vaniljkräm, färska jordgubbar och rostad mandel samt färskostglass med smultron från gården. Och vi vår inte glömma Brödet! Ljust bröd, mörkt bröd med russin, fröknäcke. Alla var lika goda! Och köttet var verkligen helt ljuvligt gott! Vilken fin kväll!
