Selfie / varför därför / kyl och frys

Hemma hos oss
Foto: Nilla Tankebubblor.

Idag, denna veckan, är rubriken kyl och frys hos Klimakteriehäxan. Vill du vara med på detta temat så är det bara att gå in och läsa där.

Varför har jag alltid keso i kylen? Därför vi gillar det, vi har alltid keso hemma. Det brukar ätas tillsammans med grekisk yoghurt, banan, apelsin, äpple, ibland müsli. (Fröknäcke från Sigdal är gott!)

Varför har jag aldrig läsk i mitt kylskåp? Därför att vi aldrig dricker läsk. Det var väldigt längesedan jag drack läsk, jag dricker inte ens kolsyrat längre.

Varför finns det aldrig korv, renskav, köttfärs, lax och torsk i min frys? Därför att vi har inte så mycket kött och fisk i frysen. Det som brukar finnas där är kyckling och ibland lax. Köttfärsen används ofta på en, så det är ibland matlådor med köttfärssås som finns i frysen. Renskav låter gott, det borde vi köpa. Korv äter vi inte så ofta, ibland falukorv eller isterband. ”Något rejält ska man ju äta innan man får ta fram glassen.” var ett bra svar från Klimakteriehäxan.

Varför försöker jag alltid ta någon grönsak ur kylen till frukost? Därför att jag gillar grönsaker. Det kanske inte alltid blir till frukost, mera till lunch och middag. Ofta plockas grönsakerna då ur frysen istället för ur kylen.

Varför köper jag ofta färsk pasta och lägger i kylskåpet? Därför att det händer ibland att vi har det, för att det är gott och snabbt.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

4 kommentarer

  1. Här hittar jag likheter oss emellan – misstänker att du också har lite glass i frysen eller …?
    God mat är i alla fall en viktig ingrediens i vardagslivet, det är vi nog också ense om.

  2. keso är kallt och smaklöst. har dock ibland gjort fruktsallad och blandat i keso. läk använder vi inte men jag gillar kolsyrat vatten så vi har en sodastream. korv använder vi inte alls nästan. men vi testade kycklingkorv för en tid sedan. inte särskilt upphetsande. pasta har vi sällan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.