Grytsked, slickepott och knivar

Hemma hos oss
Foto: Nilla Tankebubblor

Jag har köpt en stor grytsked Craft Le Creuset. Den kombinerar det bästa hos en slickepott och en grytsked och är tillverkad i silikon. Den är värmebeständig upp till 250°C. Vi invigde den idag när dottern gjorde mannagrynsgröt.

Jag tänkte också nämna en av mina favoritknivar, Fiskars Titanium Kockkniv 16 cm. Bladet är i LZR-EDGE-tekniken, vilket ser till att bladet håller sig vasst upp till 4 gånger längre mot vanliga knivar. Det stämmer att den håller sig vass!

Jag gillar knivblock bättre och skulle inte vilja ha en magnetlist. Det är snyggare och säkrare med knivblock tycker jag. Det gäller såklart att hålla knivarna rena och torra innan man sätter dem i knivblocket. Det finns fördelar och nackdelar och jag hittade en text om det här på Kockhuset.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.