Du behöver:
300 gram smör
2 ¼ dl socker
2 ½ dl brun farinsocker
2 st ägg
1 tsk vaniljpulver
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 gram choklad mörk och/eller ljus
(2 rullar med Cloetta Center.)
Gör så här:
Smält smöret.
Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
Vispa ihop farin, socker, ägg och vaniljpulver. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna genom att röra med en träslev. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och klibbig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
Gör en rulle av degen och rulla in den i plastfolie och förvara i kylskåpet.
När degen har blivit kall: Dela upp den i 24 bitar (och lägg en bit Center i mitten) och forma till en boll. Lägg varje boll i en form. Grädda i 175 grader ca 10-13 minuter.
Jag provade att göra Chocolate chip cookies i muffinsformar 🙂
Servera med en kula vaniljglass och ringla chokladsås över.
Detta receptet kommer från Camilla men jag har gjort om lite.