Knäckig Rabarberpaj

Foto: Nilla Tankebubblor

Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 stort ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl rabarber- ansad i tärningar

Gör så här:
Ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull.
Rör ner vetemjöl, socker och bakpulver och blanda ihop till en deg.
Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
(Recept från AlltOmMat.)
Den heter knäckig och bottnen kan bli lite hård, annars är den mjuk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.