Sydney / Coastal walk / Bondi Coogee

The coastal walk from Bondi to Coogee.

Vi promenerade den 7 maj från Bondi till Bronte och den 20 maj från Bondi hela vägen till Coogee, det är 6 km enkel väg. ”Distans och tid: 6 km enkel väg, 2-3 timmar. Lämplig för de flesta åldrar och konditionsnivåer med enstaka branta bitar med trappor. Ej lämplig för barnvagnar eller rullstolsburna. Toppattraktioner: Bondi Beach, Tamarama Beach, Bronte Beach, Clovelly och Coogee Beach. Dricksfontäner finns på alla stränder.” Sydney.

Foto: Nilla Tankebubblor.
Tamarama Sydney sandstone.

Sydney sandsten, även känd som Hawkesbury sandsten, gulblock och gult guld, är en sedimentär sten uppkallad efter Sydney och Hawkesbury River norr om Sydney, där denna sandsten är särskilt vanlig..” Vanlig i byggnader runt om i Sydney. Men vackrast i naturen såklart.

Tamarama den 7 maj.
Många fotopauser på promenaden.
Bondi, solig söndag, Waverley Cemetery.

Waverley Cemetery är en kulturarvslistad kyrkogård på toppen av klipporna vid Bronte i de östra förorterna till Sydney. Kyrkogården öppnades 1877 och är känd för sina i stort sett intakta viktorianska och edvardianska monument. Den nämns regelbundet som en av de vackraste kyrkogårdarna i världen.” Läs mera här Wikipedia.

SÅ många fina stränder längs promenadvägen.
När vi kom till Clovelly fick jag syn på krabbor!
Mål i sikte! Coogee den 20 maj.

Den iögonfallande regnbågen installerades vid Coogee Beach i februari 2021, lagom till Sydneys årliga Mardi Gras-festligheter. Installationen, som tar upp den halvcirkelformade trappstegen vid Coogee Beach som en 50 meter lång regnbågskurva, kommer att förbli en offentlig konstinstallation på obestämd tid.

Coogee beach rainbow walkway.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.