Selfie / politik

Bild via Pinterest.
 1. Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken?
  Jag har inte varit inne på det, det behövs någon som finner sig snabbare och har svar på tal! Jag skulle inte heller klara av vara en offentlig igenkänd person.
 2. Vilken aktuell fråga kan få in dig i en politisk diskussion?
  Jag tycker om att prata politik, men håller det på lite lagom nivå. Det går inte att vara tvärsäker utan det gäller att kunna se saker från mer än ett håll. Det som brukar diskuteras på jobbet är det vi hör om i radion. När det handlar om vård, skola, omsorg, integration och kriminalitet kan det vara svårt att hålla tyst. Likaså demokrati och kvinnofrågor.
 3. Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val?
  Nej. Det finns ingen parti som passar mig, så jag får ta det minst dåliga. Jag tycker att det är viktigt att sätta sig in i frågorna så pass mycket att man kan göra ett val, även om det är svårt. Jag har röstat i alla val som jag har fått rösta i. Inte alltid på samma parti. Partierna ändrar sig och det gör jag också. Jag försöker alltid att sätta mig in i de aktuella frågorna och göra vad jag kan för att läsa på även om det är svårt.
 4. Läser du tidningarnas ledarsidor?
  Det gör jag gärna. Det är bland det bästa i tidningen, ledare och krönikor. Jag har läst vår lokala dagstidning varje dag sedan jag lärde mig att läsa! Och jag läste den extra noga under gymnasieåren. Läraren i samhällskunskap krävde att vi skulle diskutera ledarsidorna på lektionen och svenskläraren ville att vi skulle skriva insändare till opinionssidan.
 5. Kan du nämna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt?
  Det behövs debatt och folk som ifrågasätter. De som ”rör runt i grytan” och ställer de obekväma frågorna. Ibland saknar jag Gudrun Schyman, Carl Bildt, Olof Palme, Maria Wetterstrand, Mona Sahlin, Anna Kinberg Batra,
 6. Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hålls 9 juni?
  Ja. Jag kommer att göra det men jag måste läsa på först.
  Tillägg 17/4: Nu har jag gjort valkompassen Europaportalen. Den gjorde mig lite mindre osäker.

  Frågorna kommer från Klimakteriehäxan.
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

5 kommentarer

 1. Vad kul att du också är med på veckans selfie. Jag håller med om att det är svårt att rösta. Har ingen aning om vilket parti det blir nästa gång. Är som att välja mellan pest eller kolera.

  1. Jag håller med; viktigt för politiker att kunna lyssna!
   (Jag skulle nog kunna lyssna bra. Men skulle ha svårt för att hitta de rätta orden att svara med. Skulle komma på rätt sak att säga för sent. typ.. )

 2. Vi har dåligt med riktigt stora personligheter i politiken idag, nu vet jag inte om det är bra eller dåligt, men politiken har blivit så färglös. Och jag kan inte välja, jag som annars är ganska bestämd i mina åsikter. Inget är svart eller vitt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.