Förvår / Våren och ljuset

Foto: Nilla Tankebubblor 2023.

Här på Årstidskartan kan du se hur långt våren har kommit rent meteorologiskt. I större delen av Götaland blev det vår redan den 25 februari. Idag den 20 mars klockan 04.06 blir det även vår i kalendern. Vårdagjämning. Januari är inte månaden för nystarter, utan det är mars. Så Gott Nytt Vår! Vilka frön vill du så? Bildligt och bokstavligt. Vintern dör och våren föds. Vad behöver du begrunda och vad vill du skapa.

De som känner att de kan andas lite lättare om himlen bara visar blå fläckar, som sträcker sig mot ljuset och får rakare ryggar och mer spänst i stegen då solen glittrar till. ”För de som längtar på det här viset, blir varje solstråle viktig. Och eftersom mörkret kämpar på med stor kraft i år är det mer eller mindre livsnödvändigt att gå på ljusjakt, att fylla livet med sådant som ger känslan av att ljuset är här fast det kanske dröjer. ”Önskan om ljusets vardande blir uppfylld och när värmen sprider sig från hjärtat istället för att komma från det mot solen vända ansiktet med blundande ögon finns det ännu lite kraft att vänta in den riktiga solen.” Läs hela denna fina text hos Monnah.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.