Selfie / vårkänslor / våren

Foto: Nilla Tankebubblor 2020.

Idag kommer ett inlägg om vårkänslor. Selfie från Klimakteriehäxan.

 1. Det är ett självklart vårtecken:
  När solen värmer och dagarna blir längre. Nu kan jag köra både till och från jobbet i dagsljus! Och när sandupptagningsmaskinerna kommer!
 2. Den blomman är vårens mest efterlängtade:
  Tussilago. Och vitsippor ser jag fram emot! När det gäller lökar i trädgården så gillar jag snödroppar och krokus. I min egen trädgård ser jag fram emot tulpanerna!
 3. Det plagget signalerar vår:
  ”Tunn kappa kommer upp ur källaren och byter plats med dunjackan.” skriver Aina och det håller jag med henne om! Jag ser även fram emot att byta kängor till sneakers. Det var minus sju här i morse så jag tog kängorna… men det går ju att ha annat på eftermiddagen. Längre fram på våren blir det lite annan färgskala också. Jag gillar skiften mellan årstider.
 4. Den texten om våren är en favorit:
  Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? av Karin Boye är den första texten jag kommer att tänka på. Sedan så kommer jag att tänka på den boken som jag läste för barnen som heter Sagor om våren. I den boken heter min dotters favoritsaga Måns och Mari om våren: ”En morgon får Mari syn på något gult som sticker upp ur gräset. En tussilago – och en till – och många, många till! Hon plockar en bukett och ger till Matti. -Här kommer jag med små solar till dej, säger hon. -Tack, min lilla solkatt! säger Matti.” Hon myser när jag läser just den biten.
 5. Min syn på ”obligatorisk” vårstädning:
  När sandupptagningsmaskinerna varit i vårt område, då kan jag bli sugen på att tvätta cykeln och putsa fönster. Jag brukar våttorka golven lite oftare under pollensäsongen. Det kan ju även hända att man får städiver och blir sugen på att rensa i förråden. Och sedan så längtar man ut i trädgården!
 6. Så låter våren i mina öron:
  Fågelkvitter och porlande vatten i en bäck!
  Här är några låt-favoriter:
  Laleh – Våren första dag.
  Mats Paulson – Visa vid vindens ängar
  Håkan Hellström – Valborg
  Ted Gärdestad – Oh, vilken härlig da´
  Beatles – Here comes the sun
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

 1. Härlig låtlista, Beatles bäst av dem, i mina öron.
  Sandupptagningsmaskinerna – du har helt rätt, ljudet de åstadkommer är på sitt sätt lika härligt som fågelsången!!!
  Roligt att läsa dina svar, fin liten tussilago-text!

 2. Härlig låtlista du plitat ner, kände inte till alla du nämner…
  Gruset ligger kvar här och det är jag nästan tacksam för eftersom vi fick snö i helgen och därmed kom ny halka igen. Men ljuset har vi fått tillbaka, och idag har solen lyst så fint även i Dalarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.