Trevlig helg / fredagslistan / morgonljuset

Trevlig helg
Bild: Sinnenrausch Rebecca

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Beyoncé – TEXAS HOLD ’EM (Official Dance Video)
Så härlig dans! Grant & Shalee kingandqueenofcountryswing

VECKANS SÖTA:
Din tid kommer! Kristina Kuzmic kristinakuzmic

VECKANS RÅD:
”Det är viktigare att vi får ljus på morgonen! Forskare som jobbar med hälsa, sömn och återhämtning propagerar för att gå tillbaka till normaltid när vi ska slopa tidsomställningen. ”De som tycker att vi borde ha sommartid året runt måste förstå att morgonljuset är väldigt viktigt för oss. Det tidigarelägger rytmen och får hjärnan att förstå att den bor i Sverige. Vi måste ha morgonljuset för att få reda på vad klockan är. Solen skulle gå upp efter klockan 09:00 i 70 dagar, i Stockholmstrakten, om vi skulle ha sommartid året om.” Livsstil.

VECKANS TV:
Nu har jag tittat på alla fyra avsnitten. Mycket bra! Se dem du med. Anders Hansen tittar närmare på vad det faktiskt är som gör oss till de vi är. Din personlighet SVTplay.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Två tomater skulle gå över en väg… 🙂 Lyssna här! på Fredrik klipptoklart

VECKANS ROLIGA:
Vem målade egentligen på soffan, Lotta eller Lasse? sverigesroligastebarn

VECKANS SKRATT:
Never spell part backwards. It’s a trap. 🙂

VECKANS BUSIGA:
”Never forget that you don’t change a single thing to please others.” catarina.frazao

VECKANS GLADA:
Jag tycker om den sortens trötthet som kommer av vara ute i friska luften och att ha fått mycket solsken!

VECKANS TÅRÖGDA:
Att få ett syskon. Briana Blum therainmakerfamily

VECKANS FINA:
Mitt nostalgi favorit-ljud. Tygsax! Och kolla på denna fina väskan. imluluisa

DAGENS SAMHÄLLE:
”Den dagen som samma män som har fullt upp med att berätta hur dom inte ser sig vara en del av problemet istället börjar fråga på vilka sätt dom kan vara en del av lösningen, då, och först då, kommer män våld mot kvinnor kunna upphöra.” / Peter Rung.

VECKANS POLITIK:
Social dumpning. Svenska Nyheter SVT YouTube

VECKANS SÄMSTA:
Det allt varmare klimatet gör att tropiska sjukdomar nu sveper in över Europa och Sverige. Våra ledare måste vakna och inse att de här sjukdomarna inte längre är ett avlägset hot. Till exempel myggor som sprider denguefeber. Läs vidare här: LäkareUtanGränser.

VECKANS ORD:
good riddance (to bad rubbish). said when you are pleased that a bad or unwanted thing or person, or something of poor quality, has gone.

VECKANS KLIMAT:
”Om världen tog klimathotet på tillräckligt stort allvar och politiker och makthavare agerade därefter skulle vi inte ha några klimataktivister. Borde det inte vara det som är fokuset i debatten, istället för att dividera om aktivisternas metoder?” / Maria Soxbo.

VECKANS UTROPSTECKEN:
”När ni tittar på de som är tonåringar just nu, vad tror ni de behöver MEST av allt för att må bättre? Fler piller, policies och pronomen?” …? ”Patriarkatet behöver få skrivet på näsan att kvinnors ”avvikelser” från den manliga standarden INTE är svagheter… ”Vi behöver se oss själva som däggdjur, inte för att stanna i det förflutna eller förstärka sexistiska stereotyper, utan för att upplösa dem. Vi måste befatta oss med naturen omkring och inuti oss för att kunna åta oss någon konstruktiv rättvisesträvan. Nu är det viktigare än någonsin att peka ut de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor. Kvinnor kan aldrig få lika gynnsamma (eller ens samma) förutsättningar som män, om inte hela samhället är medvetet om hur vi faktiskt är ANNORLUNDA.” Läs hela inlägget hos Vulverine!

VECKANS FEMINISM:
”Vi luras att tro att vårt värde ligger i vårt yttre. Fin och söt säger vi till små flickor och tuff och cool säger vi till små pojkar. Försök undvika det. Tänk på hur du pratar med dina kvinnliga vänner. Ger du dem komplimanger för deras utseende eller deras förmågor, egenskaper och prestationer? Vi kvinnor är indoktrinerade att fokusera på vårt yttre. Tänk om vi tog all den tiden och la på annat istället. Om vi slutade kommentera varandras yttre konstant. Jag är snygg ibland och ful ibland. Ibland ser jag het ut och och ibland ser jag ut som ett troll. Inget av det förändrar mitt värde eller hur jävla grym jag är. Jag vägrar reduceras till mitt utseende. Jag är en mångfacetterad, smart och kompetent kvinna som inte existerar på denna jord för att behaga män.” / Fi Lindfors.

VECKANS WTF:
”Män ”stödjer” inte sina fruar som stannar hemma för att uppfostra deras barn. Kvinnor stödjer mäns karriärer genom att tillhandahålla obetald barnomsorg, hushållsarbete, måltider och övergripande familjelivstjänster.” The Bridgetdook.

VECKANS FÖRÄNDRING:
”If every incel somehow got a girlfriend, the net violence in the world would only go up. Because guys who think like this are violent to their girlfriends. It’s not their singleness that’s dangerous; it’s the way they think about women.” Scott

VECKANS SYSTERSKAP:
Jag känner inte den personen tillräckligt väl för att ha en åsikt om den.” är ett bra svar i många fall. Att avstå från att bilda sig åsikter om människor vi inte känner väl är inte bara giltigt utan visar också respekt och integritet. Det är en viktig aspekt av att inte lägga sig i det man inte har att göra med och att upprätthålla sunda gränser. Att hålla ett öppet sinne och undvika onödiga bedömningar möjliggör mer harmoniska interaktioner och främjar en kultur av förståelse och acceptans.” third_eye_thirst

VECKANS PAR:
”Par i sunda relationer bråkar också, har olika åsikter, känner sig frustrerade, osäkra och uttråkade ibland. Hälsosamt betyder inte perfekt. Det som gör en relation perfekt är HUR ni väljer att gå igenom dessa utmaningar TILLSAMMANS.” juliannavivas

VECKANS ÖVNING:
Testa rörligheten! Leta upp en vägg eller dörr och gör dessa tester för att se hur det står till med rörligheten i axlar, skuldror och bröstrygg. Sofia.

VECKANS BARN:
”Komplimanger om ditt utseende är coola‚ men när någon ger komplimanger om dig som person, hur ditt sinne fungerar‚ hur du för dig‚ ditt skratt, hur fridfull din energi känns och hur äkta ditt hjärta är – det är komplimanger på högsta nivå. …de träffar annorlunda.” They just hit different. Pammy

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
Föräldrar som säger ”Vill du ha en kram?” istället för att ”Sluta gråta!” skapar ett samhälle med vuxna som vet hur de ska stödja andra och sig själva. Jessica Milburn responsive_parenting

VECKANS TANKESÄTT:
När du byter ut –Varför händer det här mig? med –Vad försöker detta lära mig? då skiftar allt.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”Nyckeln till att undvika besvikelse är att inte sänka dina förväntningar. Det är att bredda dina mål. Det är inte att sikta högt som får dig att bli besviken. Det är att fixera sig vid ideal, för då lyckas du inte med att identifiera vad som är tillräckligt bra. Lycka ligger i intervallet mellan ambitiöst och acceptabelt.” Adam Grant

VECKANS INSIKT:
”Att berätta för någon att de inte kan vara ledsna för att andra har det värre,
är som att säga att någon inte kan vara lycklig för att andra har det bättre.” – Din smärta och trauma är helt giltig trots vad någon annan gått igenom!

VECKANS TANKE:
”Min största flex är att jag läkte utan att vilja skada de som sårade mig. Jag läkte utan att förvandlas till dem.”

VECKANS CITAT:
”Turn your face towards the sun. Let the shadows fall behind you.” Rihanna.

VECKANS VISDOM:
”Om någon är upphetsad och glad över något, om än så trivialt, och du får henne att känna sig dum för att vara upphetsad över det, är du den värsta typen av person”.

VECKANS KÄNSLA:
”De finaste människor jag har träffat erbjuder vänlighet lika lätt som solen skiner.” case.kenny

Dagens låt: Teddy Swims – Lose Control

2 kommentarer

  1. Tack! Jag funderar vidare på det där om vad det är jag vill ”flexa”, vad jag önskar att andra tar med sig efter att ha haft med mig att göra. En viktig tanke som kan leda till mycket gott. Trevlig helg!

  2. Ett av mina motton, inte minst i jobb, är just att tänka ”vad kan jag lära mig av detta”.
    Fortsatt trevlig helg! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.